Instagram marketing

Met ruim 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is Instagram een marketingtool die je niet links wilt laten liggen. Van de 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers zijn er maar liefst 300 miljoen gebruikers die dagelijks van Instagram gebruik maken. Deze gebruikers zorgen ervoor dat er dagelijks ongeveer 100.000.000+ foto’s worden geüpload! Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2 jaar geleden. Instagram marketing is onmisbaar voor elk bedrijf.

Wat kan Instagram marketing betekenen voor jouw bedrijf?

Instagram is veruit het meest gebruikte social media platform onder de jongeren, maar wordt ondertussen ook ontdekt door de oudere generatie. Het is een uitstekende tool om de merkbekendheid en/of productbekendheid van jouw bedrijf te verhogen en tegelijkertijd verkopen te stimuleren door interessante en creatieve content te delen onder een relevante doelgroep. Ook is Instagram over het algemeen een meer persoonlijk platform dan Facebook, de doelgroep zal eerder een connectie opbouwen met het bedrijf. Daarnaast zijn de gebruikers van Instagram sneller geneigd om iets te liken. Dit zorgt ervoor dat de interactie per bericht vele malen hoger is dan op Facebook!

Instagram advertereninstagram marketing

Met het regelmatig plaatsen van content op Instagram kun je organisch al veel bereik creëren, maar het is net als op Facebook mogelijk om gesponsorde content en stories onder de aandacht te brengen onder specifieke doelgroepen. Omdat Instagram marketing nog in zijn kinderschoenen staat en er regelmatig nieuwe advertentiemogelijkheden toegevoegd worden, kan het voor iemand zonder kennis een hele uitdaging zijn.

Bij het inzetten van Instagram marketing zijn er een aantal dingen mogelijk. Welke opties het beste resultaat behalen scheelt per klant en per doel. Hoe slimmer je de advertenties inzet, hoe beter! Het is daarom ook belangrijk dat je kunt vertrouwen op een partner met ervaring op dit gebied. Your Business Online ondersteunt elke maand meer dan 150 bedrijven op het gebied van Instagram marketing.

Wil je meer informatie over Instagram marketing? Neem dan contact met ons op!

Kop koffie?

We komen graag met je in contact om te sparren over de mogelijkheden en je te voorzien van vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.