Adverteren op Instagram

Dé manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij een nieuwe doelgroep!

Adverteren op Instagram

Zorg je voor thumb stopping content, voeg je de nieuwste trending hashtags toe en is je feed om door een ringetje te halen, maar wil je bereik op Instagram nog niet groeien? Dan is adverteren op Instagram voor jou wellicht de juiste volgende stap. Zijn ‘hoe werkt dat dan?’ en ‘Wat levert het me op?’, de vragen die het eerst bij je opkomen wanneer je leest over de mogelijkheid tot adverteren op Instagram? Lees dan vooral verder, we’ve got your back, we leggen je graag uit waarom wij gretig gebruik maken van de advertentiemogelijkheden van dit socialmediaplatform. Heb je zelf he-le-maal geen tijd om je in al die advertentie-opties te verdiepen en wil je ‘gewoon’ zo snel mogelijk resultaat zien? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over het uitbesteden van Instagram marketing. Ook daarmee ben je bij ons namelijk aan het juiste adres! Onze social media experts gaan graag voor je aan de slag. Niet doorgeklikt? Goed, laten we dan eens kijken naar de meest gestelde vragen op het gebied van adverteren op Instagram.

Waarom zou ik überhaupt aan de slag gaan met Instagram voor mijn bedrijf?

Zichtbaar zijn op social media is tegenwoordig één van de basics die horen bij het opstarten van een bedrijf. Net als een website, een locatienotering op Google Maps en jouw bedrijfsnaam op de gevel (áls je een fysieke locatie hebt), is een socialmediaprofiel voor een bedrijf onmisbaar. Dagelijks bezoeken meer dan 200 miljoen instagrammers een bedrijfsprofiel en 60% van deze gebruikers geeft aan dat zij een nieuw product ontdekten via ‘the gram’. Instagram kent op dit moment meer dan 8,5 miljoen Nederlandse gebruikers. Zie dit kanaal als jouw etalage, een contactpunt dat zich nog vóór je website bevindt. Is jouw doelgroep actief op Instagram? Zorg dan dat je je hier in de kijker speelt. Ze zijn hier immers vaker te vinden dan in de winkelstraat!
Instagram ads
Kosten social media bureau uitleg

Wat voegen Instagramadvertenties toe aan mijn organische content?

Op Instagram kun je prima groeien door aantrekkelijke organische content te plaatsen. Gebruik hierbij de juiste hashtags om jezelf of jouw merk ook onder het tabblad ‘explore’ te laten zien. Groei gaat hiermee langzaam, maar gestaag. Wil je jouw nieuwste post sneller onder het grote publiek verspreiden? Maak dan gebruik van advertenties en vergroot direct je bereik op Instagram. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken; jouw marketingmix is een team dat samen zorgt voor succes. Juist door te kiezen voor zichtbaarheid op diverse kanalen zorg je ervoor dat jouw doelgroep niet meer om jou heen kan. Instagram is hét kanaal als het gaat om visuele verhalen vertellen. Hier kun je je laten zien! Toon je producten, vertel je verhaal of doe eens gek en laat een kijkje achter de schermen zien.

Welke mogelijkheden tot adverteren kent Instagram?

Alles wat je post op Instagram kun je promoten. Zowel een foto als een video, carrousel of Instagram Story kun je hiermee direct binnen de Instagram app verspreiden onder een doelgroep naar jouw wens wanneer je jouw Instagram profiel omzet naar een Instagram Business Account. Ben je al bekend met adverteren op Facebook via de Business Manager? Dan kun je jouw Instagram Bedrijfspagina ook koppelen aan jouw advertentie-account waardoor de talloze advertentie-opties die voor Facebook beschikbaar zijn ook op Instagram in te zetten zijn. Hiermee is het mogelijk ook Collectie-advertenties, dynamische advertenties, Instant Experiences en chatadvertenties in te zetten op Instagram.
Adverteren op Instagram succesvol
Instagram mobiel

Hoe kan ik starten met adverteren op Instagram?

Stap 1 is het omzetten van jouw Instagramprofiel naar een Instagram Bedrijfsaccount. In deze blog leggen we je uit hoe je dat doet. Daarna kun je direct jouw betalingsgegevens toevoegen in de app óf koppel je Instagram aan de Facebook Business Manager om jouw advertenties te beheren vanuit een advertentie-account. Tip: Vergeet niet je Instagram Bedrijfsaccount te koppelen aan je Facebook Bedrijfspagina! Hiermee word je niet alleen beter gevonden, maar kun je ook eenvoudig je advertenties tonen op beide kanalen. Adverteren via de Instagram app is sterk gelimiteerd. Ben je op zoek naar interactie en wil je je following laten groeien? Dan raden we aan de advertentiemogelijkheden binnen de app te benutten. Wil je meetbaar harde omzetcijfers realiseren? Maak dan gebruik van de Facebook Business Manager en Facebook Pixel zodat je de conversies waaraan jouw advertenties een bijdrage hebben kan terugzien in de statistieken van jouw advertentie-account.

Met creatieve en opvallende advertenties op Instagram, kom je gemakkelijk onder de aandacht bij jouw ideale doelgroep!

vacatures plaatsen

Hoe maak ik de resultaten van mijn Instagramcampagnes inzichtelijk?

Wanneer je gebruik maakt van een advertentie-account via de Facebook Business Manager kun je net als bij het adverteren via Facebook gebruik maken van de Facebook pixel om jouw resultaten inzichtelijk te maken. Daarnaast kun je via de Instagram App statistieken bekijken over jouw bereikte doelgroep, de interactie met jouw posts en advertenties en de groei van jouw fanbase. Maak je al gebruik van de Facebook pixel? Dan raden we je zeker aan deze ook met jouw Instagramadvertenties te koppelen door middel van de Business Manager. Het is zelfs mogelijk klantgegevens in te laden om zo een bijdrage aan offline conversies te meten.

Kan iedereen adverteren op Instagram?

Ja. Iedereen kan een instagramaccount aanmaken, omzetten naar een bedrijfsaccount en zijn betalingsgegevens toevoegen. Hier zitten geen restricties aan en het opzetten van een account is kinderspel. Écht meetbaar resultaat genereren is echter minder gemakkelijk. Instagram zakelijk inzetten is veel meer dan ‘even een leuk fotootje plaatsen’. Met het eindeloos aantal mogelijkheden dat dit platform biedt én de marketingtrends die met de dag veranderen is kennis en creativiteit vereist. Ben je er klaar voor?! Of laat je het adverteren op Instagram toch liever aan een enthousiast team van experts over? Wij voegen ons graag als nieuwe collega's toe aan jouw organisatie om ook jouw campagnes tot een succes te maken!
Social media uitbesteden aan specialisten

Ontdek wat onze klanten van ons vinden

Wessel Peeters

Alumexx
5/5
We zijn gestart met YBO na een aantal positieve verhalen uit zakelijk kring. Kan niet anders zeggen dat de samenwerking erg goed bevalt, afspraken netjes worden nagekomen en het resultaat buiten gewoon goed is.

Tom Melis

Broeders Gezondheidswinkel
5/5
Wij werken nu iets meer dan een jaar samen. We hebben een enorm fijne samenwerking. De mensen hebben meer dan voldoende ervaring en de communicatie is echt top! Wij hebben door deze partij een goed resultaat op onze social media.

Marciano Millenaar

Spetterclub
5/5
Fijne informele communicatie en deskundig advies. Ik kan YBO ten zeerste aanbevelen
Jacco The Tosti Club review

Jacco Heijkoop

The Tosti Club
5/5
Al jaren tevreden klant bij Your Business Online! Prettig contact met Kelly. Staan altijd klaar om 360 mee te denken om goede social media campagnes te voeren.
Edwin review

Edwin van Gaal

Onlinefashionstore.nl
5/5
Wij werken al ruim anderhalf jaar met Your Business Online, zeer tevreden met wat ze voor ons bereikt hebben. Meer dan een miljoen omzet voor Online Fashion Store met een gemiddelde ROAS van 8!

Fabian de Rond

Woonkwartier
4/5
Professionele en jonge organisatie die ons helpt met social media. We werken al 7 jaar met ze samen. De collega’s daar zijn pragmatisch en staan voor je klaar wanneer je ze nodig hebt! Zeker een aanrader als je ondersteuning en advies kan gebruiken voor social media.

Fabian de Rond

Woonkwartier
4/5
Professionele en jonge organisatie die ons helpt met social media. We werken al 7 jaar met ze samen. De collega’s daar zijn pragmatisch en staan voor je klaar wanneer je ze nodig hebt! Zeker een aanrader als je ondersteuning en advies kan gebruiken voor social media.

Stef van Vuuren

123-theorie.nl
5/5
Zeer prettige samenwerking. Denken goed mee vanuit de klant en komen afspraken na. Ze voelen goed aan wat bij een merk past. Wij hebben voornamelijk contact met Dirk en Roel, de communicatie loopt vanaf dag 1 op rolletjes.

Pim van der Gulik

Health Cloud Initiative
5/5
YBO denkt altijd goed mee met onze campagnes en is pro-actief in het bedenken van nieuwe strategiën en mogelijkheden om ons bereik te vergroten

Tom Melis

Broeders Gezondheidswinkel
5/5
Wij werken nu iets meer dan een jaar samen. We hebben een enorm fijne samenwerking. De mensen hebben meer dan voldoende ervaring en de communicatie is echt top! Wij hebben door deze partij een goed resultaat op onze social media.

Andrienne Lamberts- van der Nat

Van der Valk International
5/5

Wij werken al een hele tijd samen met Your Business Online voor onze social media campagnes en zijn daar erg tevreden over. De communicatie verloopt altijd snel en ze denken actief mee over het optimaliseren van de campagnes.

Rob Hendrikxs

Jamin Nederland
5/5

Altijd bereikbaar, vriendelijk en denken graag met je mee! Top team staat altijd voor je klaar. Zelfs om 22.00uur savonds nog via de app. Our business online!

Wout van der Velden

Van Tilburg Bastianen
5/5
Ontzettend blij met de samenwerking met Your Business Online. Door de maanden heen is de samenwerking steeds verder versterkt en loopt alles soepel. Onze social media resultaten zijn enorm toegenomen het laatste half jaar (tot wel 400% stijging op diverse vlakken in dezelfde periode vóór de samenwerking) en daar zijn we blij mee. We hebben zelfs een monteur gehad die solliciteerde omdat hij zoveel toffe content voorbij zag komen dat hij dacht, daar wil ik werken! Complimenten aan de heren en dames bij Your Business Online.

Ludo van der Eijken

Van der Eijken Makelaardij
5/5

Your Business On Line is al (ca. 10) jaar onze vaste partner in social media voor ons makelaarskantoor. Zij adviseren ons, houden ons op de hoogte van ontwikkelingen en geven creatieve input voor Facebook en Instagram.

Meer weten over adverteren op Instagram?

Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Een kleine selectie van klanten waar we trots op zijn

social media port of amsterdam logo
social media limburgia logo
social media pci logo
social media breda university logo
social media halfords logo
social media sligro logo
social media wintersport canada amerika logo
social media fit for free logo
social media npo logo
social media multivlaai logo
social media jumbo logo
social media amels logo
social media hiswa logo
social media jamin logo
social media van der valk logo
social media nle logo

Veel gestelde vragen

Op Instagram kun je al vanaf 1 euro per dag adverteren. Afhankelijk van je doelstelling en doelgroep variëren de kosten en budgetten enorm. Wij kijken graag met je mee om een beschikt budget te bepalen voor jouw bedrijf.

Instagram kent dezelfde uitgebreide targeting opties als Facebook. Dit betekent dat er zeer specifiek getarget kan worden en je echt de doelgroep bereikt die bij je product of organisatie past.

Er zijn diverse methodes om het volger-aantal op je Instagram pagina te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het volledig maken van je profiel, om de 24 uur een story plaatsen, gebruik van relevante hashtags, samenwerkingen met influencers en ga zo maar door. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te verkennen.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?