Adverteren op Instagram

Instagram is een belangrijk kanaal geworden in het socialmedia-landschap! Daarom is adverteren op Instagram ook niet meer weg te denken uit de huidige marketingmix. Er komen steeds nieuwe mogelijkheden bij en de kracht van het Facebookadvertentieplatform dat ook gebruikt kan worden voor Instagram geeft veel voordelen.

Wat kan adverteren op Instagram opleveren?

Omdat een grote doelgroep nu ook Instagram dagelijks gebruikt, is het mogelijk om de naamsbekendheid te vergroten en meer omzet te realiseren door het juist inzetten van dit kanaal! Veel interactie en veel bereik tegen lage kosten zijn mogelijk via Instagram. Ook het meten van conversies online en offline is mogelijk met Instagramcampagnes.

Gesponsorde berichten, linkberichten, leadcampagnes en Instagram Stories zijn de meest effectieve vormen van adverteren op Instagram. De kracht is om de advertenties te laten opvallen bij de doelgroep zonder het eruit te laten zien als een advertentie. Met Instagram Stories kan je dat bijvoorbeeld doen om de standaard visuals te verwerken in je Instagram-Stories-campagne.

adverteren op instagram

 

Ook op Instagram is video erg belangrijk. Echter worden de verschillende afmetingen van video’s op Instagram worden vaak vergeten. De beleving op Instagram is anders dan op Facebook en hier moet dus bij het opmaken van de campagnes goed rekening mee gehouden worden. Daarom testen wij vaak ook verschillende formaten vanuit het bronbestand van de video om zo het meest optimale resultaat te behalen.

 

 

Adverteren op Instagram kan gemakkelijk  via het advertentieplatform van Facebook maar omdat er onwijs veel verschillende mogelijkheden zijn is de juiste kennis over betaalde advertenties Instagram erg belangrijk om tot een goed en meetbaar resultaat te komen. Met de juiste tools en kennis inschakelen is dit ook voor iedere organisatie haalbaar.

Inschakelen van Your Business Online om een optimale Instagram-strategie op te zetten loont! Wij organiseren voor veel organisaties een gedegen Instagram-campagnestrategie waarmee daadwerkelijk resultaten worden behaald.

Kop koffie?

We komen graag met je in contact om te sparren over de mogelijkheden en je te voorzien van vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.