marketing

Pinterest marketing

Inspireer jouw potentiële klanten!

Pinterest Marketing

Pinterest wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt om ideeën te vinden over allerlei onderwerpen zoals interieur, fashion en recepten. Meer dan 75%* van die ideeën komen vanuit bedrijven! Met ruim 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers is Pinterest een krachtig platform dat in te zetten is als marketingkanaal. Wij leggen je graag uit wat Pinterest marketing kan doen voor jouw bedrijf.

Bereik de juiste doelgroep met Pinterest marketing

Pinterest is ontstaan als een plek om ideeën te verzamelen die zij vinden over het hele internet. Met de browser plugin pin je eenvoudig afbeeldingen en artikelen van elke webpagina die je bezoekt op de door jou aangemaakte ‘prikborden’ op jouw profiel. Zie het als het verzamelen van knipsels uit kranten, tijdschriften of reclamefolders die later interessant kunnen zijn. Binnen een korte tijd groeide dit socialmediaplatform uit tot dé plek om online moodboards te creëren. Het handjevol ‘Pins’ van 10 jaar geleden groeide uit tot een plek waar ruim 250 miljoen personen wereldwijd samen meer dan 4 miljard borden vol met toekomstdromen, dinerplannen en persoonlijke stijl maakten.
Social media marketeer browst op Pinterest vanachter zijn computer
Handen pinnen op Pinterest

Pinterest bedrijfspagina

Net als elk bekend socialmediakanaal duurde het op Pinterest niet lang voor bedrijven een kans zagen dit slim in te zetten om hun zichtbaarheid te promoten. Gebruikers pinnen immers beelden van diverse websites en ookal ben jij zelf niet actief op Pinterest; grote kans dat jouw producten of website-afbeeldingen dit wel zijn! Ben je al actief op Pinterest? Zet je profiel dan om naar een zakelijk account zodat je gebruik kan maken van de marketingtools van Pinterest. Met een bedrijfspagina op Pinterest beschik je over inzicht in de statistieken van jouw pins en kun je content die door gebruikers gepind wordt vanaf jouw website toekennen aan jouw account. Heb je nog geen Pinterest account? Dan kun je direct een nieuw account aanmaken om gebruik te maken van de zakelijke functies van dit socialmediaplatform. Uiteraard kunnen wij dit voor je uit handen nemen. Wij voegen dan direct alle belangrijke informatie toe aan jouw profiel en verbinden jouw website aan jouw account waardoor jouw naam en profielfoto altijd verschijnen wanneer jouw content wordt gepind.

We’re here to bring everyone the inspiration to create a life they love.”  – Ben Silbermann, Co-founder and CEO of Pinterest

LinkedIn marketing specalist

Adverteren op Pinterest

Sinds 2019 is het mogelijk te adverteren via Pinterest. Pinterest is hiermee een volwassen marketingkanaal geworden waarmee je niet alleen organisch je websiteverkeer en verkopen boost, maar ook door middel van betaalde campagnes jouw potentiële doelgroep bereikt. Pinterest kent een uitgebreid advertentiebeheer waarmee je jouw ideale doelgroep bereikt. Door de Pinterest-tag toe te voegen aan je website, maak je de resultaten van jouw Pinterest marketingactiviteiten meetbaar. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld het aantal paginabezoeken, bekeken producten, leads en aankopen die worden gedaan naar aanleiding van je advertenties meten. Net als Facebook, Instagram, LinkedIn en Snapchat kent Pinterest talloze advertentiemogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen bestaande pins te sponsoren, maar kun je ook nieuwe pins, video’s of carrousels als advertentie achter je pagina laten lopen. Vergroot je naamsbekendheid, websitebezoekers en verhoog zelfs je conversies door middel van Pinterest Marketing!

Wanneer is Pinterest marketing voor jouw bedrijf interessant?

Ben je actief binnen de e-commerce, mode-, food- of blogwereld? Dan is Pinterest bijna niet meer weg te denken in jouw marketingmix! Jouw potentiële doelgroep gebruikt Pinterest namelijk om haar wensenlijstje samen te stellen door middel van de enorme verzameling aan inspiratie die te vinden is op het platform. En wanneer jouw product hier niet te vinden is kom je uiteraard ook niet op het wensenlijstje van jouw potentiële klant voor.
De Pinterest app wordt weergegeven op een mobiele telefoon

Ontdek wat onze klanten van ons vinden

Tom Melis

Broeders Gezondheidswinkel
5/5
Wij werken nu iets meer dan een jaar samen. We hebben een enorm fijne samenwerking. De mensen hebben meer dan voldoende ervaring en de communicatie is echt top! Wij hebben door deze partij een goed resultaat op onze social media.

Marciano Millenaar

Spetterclub
5/5
Fijne informele communicatie en deskundig advies. Ik kan YBO ten zeerste aanbevelen
Jacco The Tosti Club review

Jacco Heijkoop

The Tosti Club
5/5
Al jaren tevreden klant bij Your Business Online! Prettig contact met Kelly. Staan altijd klaar om 360 mee te denken om goede social media campagnes te voeren.
Edwin review

Edwin van Gaal

Onlinefashionstore.nl
5/5
Wij werken al ruim anderhalf jaar met Your Business Online, zeer tevreden met wat ze voor ons bereikt hebben. Meer dan een miljoen omzet voor Online Fashion Store met een gemiddelde ROAS van 8!

Fabian de Rond

Woonkwartier
4/5
Professionele en jonge organisatie die ons helpt met social media. We werken al 7 jaar met ze samen. De collega’s daar zijn pragmatisch en staan voor je klaar wanneer je ze nodig hebt! Zeker een aanrader als je ondersteuning en advies kan gebruiken voor social media.

Stef van Vuuren

123-theorie.nl
5/5
Zeer prettige samenwerking. Denken goed mee vanuit de klant en komen afspraken na. Ze voelen goed aan wat bij een merk past. Wij hebben voornamelijk contact met Dirk en Roel, de communicatie loopt vanaf dag 1 op rolletjes.

Pim van der Gulik

Health Cloud Initiative
5/5
YBO denkt altijd goed mee met onze campagnes en is pro-actief in het bedenken van nieuwe strategiën en mogelijkheden om ons bereik te vergroten

Mohamed Belkadi

Next Cosmetic Clinics
5/5

Een aantal jaren werken we met Your Business Online samen. Geweldig team! Snel, kundig en creatief. Een erg fijne samenwerking.

Ronald Moestoredjo

Change Laserclinic
5/5

Hele snelle en vriendelijke service. Ze denken graag met je mee en dat is fijn!

Fabian de Rond

Woonkwartier
4/5
Professionele en jonge organisatie die ons helpt met social media. We werken al 7 jaar met ze samen. De collega’s daar zijn pragmatisch en staan voor je klaar wanneer je ze nodig hebt! Zeker een aanrader als je ondersteuning en advies kan gebruiken voor social media.

Jorg Peeters

De Bocht Wernhout
5/5

Al jaren tevreden klant bij dit topbedrijf! Staan altijd voor je klaar en denken mee om goede social media campagnes te voeren. Aanrader!

Herwin Braat

Select Salarisadviseurs
5/5

Wij werken al +/- 10 jaar samen met Your Business Online. Zeer betrouwbaar en accurate partij. Ze verzorgen voor ons diversen campagnes op social media.Dit tot volle tevredenheid!

Ludo van der Eijken

Van der Eijken Makelaardij
5/5

Your Business On Line is al (ca. 10) jaar onze vaste partner in social media voor ons makelaarskantoor. Zij adviseren ons, houden ons op de hoogte van ontwikkelingen en geven creatieve input voor Facebook en Instagram.

Marciano Millenaar

Spetterclub
5/5
Fijne informele communicatie en deskundig advies. Ik kan YBO ten zeerste aanbevelen

Meer weten over Pinterest marketing?

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op!

Een kleine selectie van klanten waar we trots op zijn

social media port of amsterdam logo
social media limburgia logo
social media pci logo
social media breda university logo
social media halfords logo
social media sligro logo
social media wintersport canada amerika logo
social media fit for free logo
social media npo logo
social media multivlaai logo
social media jumbo logo
social media amels logo
social media hiswa logo
social media jamin logo
social media van der valk logo
social media nle logo

Veel gestelde vragen

Voor dit antwoord kun je jezelf de volgende vraag stellen: Kunnen potentiële klanten zich van tevoren laten inspireren voordat ze mijn product of dienst kiezen? Is het antwoord ja? Dan is Pinterest ook geschikt voor jouw bedrijf!
Pinterest adviseert om met een minimum van €15 per dag te adverteren. Afhankelijk van jouw doelstelling en doelgroep kunnen we samen een campagnestrategie ontwikkelen die aansluit bij jouw wensen en budget!
De ideale verhouding voor een pin is: 1000 x 1500 pixels oftewel 2:3. Gebruik een scherp inspirerend beeld. Voeg daarnaast altijd je logo toe in de afbeelding, zo is jouw merk altijd zichtbaar, zelfs wanneer er screenshot gedeeld worden. Verlang je iets van jouw pinners? Zorg dan voor een duidelijke call-to-action in de afbeelding.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?