076 8897629 | info@yourbusinessonline.nl

YouTube marketing

Waarom YouTube Marketing?

De afgelopen jaren is YouTube marketing uitgegroeid tot één van de grootste platformen voor het delen en kijken van video’s. Het is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld op Google na.

Het platform werd ontworpen voor entertainment doeleinden. Maar vandaag de dag gebruiken we het ook voor zakelijke promotie. Denk daarbij aan influencers (influencermarketing), maar ook bedrijven die een YouTube kanaal gebruiken om zichzelf te laten zien en in contact te komen met hun doelgroep.

YouTube meenemen in je marketingmix?

We zien video content steeds vaker als de vooroplopende vorm van reclame. Zo is bewezen dat consumenten sneller tot aankopen overgaan na het bekijken van een video over een product/dienst. Daarnaast blijven website bezoekers langer op een pagina waar een video te zien is.

Meer weten over YouTube marketing? Plan een online afspraak☕

Youtube heeft een enorm bereik, het wordt gezien als de grootste zoekmachine ter wereld (op het gebied van video dan). Maandelijks loggen er meer dan 2 miljard gebruikers in en iedere minuut wordt er ruim 500 uur aan nieuwe video’s gepubliceerd. In de leeftijd van 18 tot 34 jaar is het tegenwoordig zelfs een vervanging voor het traditionele televisiekijken. Bekende YouTubers worden zelfs vaak als voorbeeld gezien, waarbij YouTube ook erg interessant is voor influencer marketing. Dat maakt video marketing erg interessant voor bedrijven om omzet te genereren. Wij leggen je graag persoonlijk uit waarom jij aan YouTube marketing moet beginnen!

Voorbeeld YouTube ad

Video content als YouTube Marketing strategie

Het grootste verschil tussen Facebook marketing en YouTube marketing is de gebruikersintentie. Om YouTube te zien als een soortgelijk social mediaplatform als Facebook is een veel gemaakte fout.

De gebruiker heeft bij YouTube meer de intentie om specifieke content te bekijken. Houd daarom rekening met het feit dat YouTube veelal optimaliseert op kijktijd. Lange video’s die voor een groot deel worden bekeken, zorgen voor veel views. Dat zijn dus andere video’s dan de korte vierkante video’s op Facebook en Instagram.

Ook kun je met video’s gemakkelijker interactie uitlokken. Met geluiden en visuele effecten kun je bijvoorbeeld veel beter emoties oproepen bij de kijker. Video content is daarnaast gemakkelijk om overal te bekijken vanaf de mobiele telefoon, op elk moment!

Het is van belang dat online video’s gelijk de aandacht grijpen. Zorg ervoor dat je binnen een paar seconde duidelijk maakt wat de boodschap is. Steeds vaker zien ondernemers de andere mogelijkheden van YouTube in. Naast Adverteren op YouTube, is het ook essentieel om te investeren in video content om de komende jaren succes te hebben met SEO inzetten.

Digitaal kopje koffie plannen☕

De voordelen van YouTube uitbesteden

Dat er kansen liggen met advertenties op YouTube moet nu wel duidelijk zijn. Je kunt ervoor kiezen om zelf te beginnen aan YouTube marketing maar dit kan je ook uitbesteden aan professionals. Omdat YouTube marketing een juiste strategie vraagt is het van belang dit juist aan te pakken. Wanneer je zelf weinig ervaring hebt hiermee is het interessant om dit uit te besteden. Ervaren social media marketeers weten het beste resultaat uit jouw budget te halen.

Vergroot je online zichtbaarheid met Youtube marketing

YouTube-video’s werken niet alleen binnen YouTube zelf, ook via Google worden je video’s getoond. Google laat YouTube-video’s vaak zelfs boven de “normale” zoekresultaten zien! Hieruit blijkt dat het gebruik van video’s je online zichtbaarheid dus wel degelijk een boost kan geven. Benieuwd hoe dit voor jouw merk ingezet kan worden? Neem dan contact met ons op!

Kop koffie?

We komen graag met je in contact om te sparren over de mogelijkheden en je te voorzien van vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.