roel en dirk in vergaderruimte

YouTube marketing

Met YouTube marketing bouw je aan je merk met krachtige video advertenties

Waarom YouTube Marketing?

De afgelopen jaren is YouTube marketing uitgegroeid tot één van de grootste platformen voor het delen en kijken van video’s. Het is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld op Google na. Het platform werd ontworpen voor entertainment doeleinden maar vandaag de dag gebruiken we het ook voor zakelijke promotie. Denk daarbij aan influencers (influencermarketing), maar ook bedrijven die een YouTube kanaal gebruiken om zichzelf te laten zien en in contact te komen met hun doelgroep.

YouTube meenemen in je marketingmix?

We zien video content steeds vaker als de vooroplopende vorm van reclame. Zo is bewezen dat consumenten sneller tot aankopen overgaan na het bekijken van een video over een product/dienst. Daarnaast blijven website bezoekers langer op een pagina waar een video te zien is. YouTube heeft een enorm bereik, het wordt gezien als de grootste zoekmachine ter wereld (op het gebied van video dan). Maandelijks loggen er meer dan 2 miljard gebruikers in en iedere minuut wordt er ruim 500 uur aan nieuwe video’s gepubliceerd. In de leeftijd van 18 tot 34 jaar is het tegenwoordig zelfs een vervanging voor het traditionele televisiekijken. Bekende YouTubers worden zelfs vaak als voorbeeld gezien, waarbij YouTube ook erg interessant is voor influencer marketing. Dat maakt video marketing erg interessant voor bedrijven om omzet te genereren. Wij leggen je graag persoonlijk uit waarom jij aan YouTube marketing moet beginnen!
joeri sofie vergaderruimte

Video content als YouTube marketing strategie

Het grootste verschil tussen Facebook marketing en YouTube marketing is de gebruikersintentie. Om YouTube te zien als een soortgelijk social mediaplatform als Facebook is een veel gemaakte fout. De gebruiker heeft bij YouTube meer de intentie om specifieke content te bekijken. Houd daarom rekening met het feit dat YouTube veelal optimaliseert op kijktijd. Dat zijn dus andere soort video’s dan de korte vierkante video’s op Facebook en Instagram. Ook kun je met video’s gemakkelijker interactie uitlokken. Met geluiden en visuele effecten kun je bijvoorbeeld veel beter emoties oproepen bij de kijker. Video content is daarnaast gemakkelijk om overal te bekijken vanaf de mobiele telefoon, op elk moment! Naast Adverteren op YouTube is het ook essentieel om te investeren in video content om de komende jaren succes te hebben met SEO inzetten.

“Bij YouTube marketing heb je weer hele andere targetingmogelijkheden. Zo kun je nieuwe doelgroepen aanspreken door bijvoorbeeld op zoekwoorden te targeten!”

youtube app op iphone

De voordelen van YouTube uitbesteden

Dat er kansen liggen met advertenties op YouTube moet nu wel duidelijk zijn. Je kunt ervoor kiezen om zelf te beginnen aan YouTube marketing maar dit kan je ook uitbesteden aan professionals. Omdat YouTube marketing een juiste strategie vraagt is het van belang dit juist aan te pakken. Wanneer je zelf weinig ervaring hebt hiermee is het interessant om dit uit te besteden. Ervaren social media marketeers weten het beste resultaat uit jouw budget te halen.

Vergroot je online zichtbaarheid met YouTube marketing

YouTube-video's werken niet alleen binnen YouTube zelf, ook via Google worden je video's getoond. Google laat YouTube-video's vaak zelfs boven de "normale" zoekresultaten zien! Hieruit blijkt dat het gebruik van video's je online zichtbaarheid dus wel degelijk een boost kan geven. Benieuwd hoe dit voor jouw merk ingezet kan worden? Neem dan contact met ons op!
jelle roel achter pc

Ontdek wat onze klanten van ons vinden

Wessel Peeters

Alumexx
5/5
We zijn gestart met YBO na een aantal positieve verhalen uit zakelijk kring. Kan niet anders zeggen dat de samenwerking erg goed bevalt, afspraken netjes worden nagekomen en het resultaat buiten gewoon goed is.

Tom Melis

Broeders Gezondheidswinkel
5/5
Wij werken nu iets meer dan een jaar samen. We hebben een enorm fijne samenwerking. De mensen hebben meer dan voldoende ervaring en de communicatie is echt top! Wij hebben door deze partij een goed resultaat op onze social media.

Marciano Millenaar

Spetterclub
5/5
Fijne informele communicatie en deskundig advies. Ik kan YBO ten zeerste aanbevelen
Jacco The Tosti Club review

Jacco Heijkoop

The Tosti Club
5/5
Al jaren tevreden klant bij Your Business Online! Prettig contact met Kelly. Staan altijd klaar om 360 mee te denken om goede social media campagnes te voeren.
Edwin review

Edwin van Gaal

Onlinefashionstore.nl
5/5
Wij werken al ruim anderhalf jaar met Your Business Online, zeer tevreden met wat ze voor ons bereikt hebben. Meer dan een miljoen omzet voor Online Fashion Store met een gemiddelde ROAS van 8!

Fabian de Rond

Woonkwartier
4/5
Professionele en jonge organisatie die ons helpt met social media. We werken al 7 jaar met ze samen. De collega’s daar zijn pragmatisch en staan voor je klaar wanneer je ze nodig hebt! Zeker een aanrader als je ondersteuning en advies kan gebruiken voor social media.

Iris van Bohemen

Baoase Luxury Resort
5/5
We have been working together with Your Business Online for many years, and we are very happy with the collaboration. The team is hands-on, involved and professional. Although our company is located abroad and we are experiencing a significant time difference, communication is perfect and actions are always taken immediately!

Tom Melis

Broeders Gezondheidswinkel
5/5
Wij werken nu iets meer dan een jaar samen. We hebben een enorm fijne samenwerking. De mensen hebben meer dan voldoende ervaring en de communicatie is echt top! Wij hebben door deze partij een goed resultaat op onze social media.

Jorg Peeters

De Bocht Wernhout
5/5

Al jaren tevreden klant bij dit topbedrijf! Staan altijd voor je klaar en denken mee om goede social media campagnes te voeren. Aanrader!

Rob Hendrikxs

Jamin Nederland
5/5

Altijd bereikbaar, vriendelijk en denken graag met je mee! Top team staat altijd voor je klaar. Zelfs om 22.00uur savonds nog via de app. Our business online!

Wout van der Velden

Van Tilburg Bastianen
5/5
Ontzettend blij met de samenwerking met Your Business Online. Door de maanden heen is de samenwerking steeds verder versterkt en loopt alles soepel. Onze social media resultaten zijn enorm toegenomen het laatste half jaar (tot wel 400% stijging op diverse vlakken in dezelfde periode vóór de samenwerking) en daar zijn we blij mee. We hebben zelfs een monteur gehad die solliciteerde omdat hij zoveel toffe content voorbij zag komen dat hij dacht, daar wil ik werken! Complimenten aan de heren en dames bij Your Business Online.

Lynn Bakx

Deens.nl
5/5
We werken inmiddels al een hele lange tijd samen met Your Business Online. Het contact is altijd heel fijn en Sofie, onze contactpersoon, staat altijd open voor vragen of een korte brainstorm. Onze maandelijkse meetings met deze partij ervaren wij als heel prettig, zo houden we elkaar op de hoogte en spelen we snel in op trends!

Mohamed Belkadi

Next Cosmetic Clinics
5/5

Een aantal jaren werken we met Your Business Online samen. Geweldig team! Snel, kundig en creatief. Een erg fijne samenwerking.

Else Schepers

Wintersport Canada Amerika
5/5

De meiden en jongens van Your Business Online zijn alert, snel en kritisch. Ze nemen je op een prettige manier aan de hand als je qua kennis even moet opschakelen door rustig uit te leggen hoe het werkt.

Meer weten over YouTube marketing?

Benieuwd naar de kansen van YouTube marketing? We kijken graag samen naar de mogelijkheden en inzetbaarheid van YouTube marketing binnen jouw bedrijf!

Een kleine selectie van klanten waar we trots op zijn

social media port of amsterdam logo
social media limburgia logo
social media pci logo
social media breda university logo
social media halfords logo
social media sligro logo
social media wintersport canada amerika logo
social media fit for free logo
social media npo logo
social media multivlaai logo
social media jumbo logo
social media amels logo
social media hiswa logo
social media jamin logo
social media van der valk logo
social media nle logo

Veel gestelde vragen

Upload een video op je YouTube kanaal die voldoet aan de specificaties van een advertentie. Daarna kan je binnen Google Ads een video campagne aanmaken en je doelgroep en budget instellen. Als laatste maak je je advertentie aan en kies je de door jou geüploade video op YouTube.
Adverteren op YouTube start al vanaf 1 euro per dag. Afhankelijk van jouw doelen bepaal je je budget. De gemiddelde cost per view is € 0.026 en de gemiddelde CPM is € 3,53.
We zien video content steeds vaker als de vooroplopende vorm van reclame. Zo is bewezen dat consumenten sneller tot aankopen overgaan na het bekijken van een video over een product/dienst. Daarnaast blijven website bezoekers langer op een pagina waar een video te zien is en heeft het een positief effect op je SEO positie.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?