Waarom adverteren op Instagram interessant is voor uw bedrijf.

Eindelijk! Vanaf eind september zijn de advertentiemogelijkheden van Instagram beschikbaar in Nederland. Voor veel bedrijven zal dit vele nieuwe interessante mogelijkheden bieden om bij de doelgroep onder de aandacht te komen en deze te verleiden tot conversies. Maar waarom zou u adverteren op Instagram en welke mogelijkheden biedt dit? Ontdek de mogelijkheden van adverteren op Instagram.

Waarom Instagram adverteren?

Instagram is op dit moment het snelst groeiende social media platform met inmiddels meer dan 2mln gebruikers in Nederland. Ongeveer 1mln gebruikers zijn zelfs dagelijks actief op het sociale netwerk. Met een dermate groot aantal gebruikers is ook uw doelgroep dus actief op het platform en kunt u deze doelgroep nu heel gericht bereiken. Het platform biedt een nieuwe manier om met creatieve content in beeld en video de doelgroep te verleiden tot gewenste acties.

De mogelijkheden van Instagram adverteren

Instagram adverteren biedt twee mogelijkheden om advertenties in te zetten, namelijk afbeeldingen en video’s. Beide mogelijkheden kunnen zowel in een vierkant-formaat als een landscape-formaat ingezet worden. Dit ziet er als volgt uit:

Adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram

Beide advertentiesoorten bieden mogelijkheden om je doelgroep te activeren en aan te zetten tot een bepaalde actie. Hiervoor kunt u een call-to-action toevoegen aan de advertenties. Mogelijke call-to-action buttons zijn:

– Shoppen
– Nu boeken
– Meer informatie
– Nu boeken
– Downloaden
– Aanmelden
– Verder kijken

De advertenties zijn zeer gericht in te zetten op locatie, interesses, leeftijd en nog veel meer. Wilt u Instagram advertenties inzetten om uw naamsbekendheid, omzet en bereik te vergroten? Neem dan contact met ons op!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?