De Facebook wedstrijdregels (Video)

Er is veel te doen om de regels die Facebook hanteert bij wedstrijden. Bijna dagelijks worden er  pagina’s (ook van grote merken) verwijderd door een wedstrijd die niet aan de regels voldoet volgens Facebook. Om de regels kenbaar te maken heeft Facebook een video uitgebracht waarin ze alle regels wat betreft de wedstrijden stap voor stap uit te leggen. Bekijk dus zeker deze video voordat je een wedstrijd op Facebook wilt beginnen.

Het organiseren en bedenken ervan is geen probleem. En de meeste weggeef acties leiden tot veel fans. Maar dat is niet de bedoeling van een Facebook wedstrijd volgens het platform. Social media zijn er tenslotte om een kwalitatief en interessante doelgroep te benaderen, niet alleen mensen die iets gratis willen en vervolgens geen loyaliteit met je merk hebben.

In België is bijvoorbeeld de pagina van Studio Brussel met +- 20.000 fan offline gehaald omdat er een auto als prijzenpot was onder de fans.

Heb je vragen of wil je advies omtrent dit onderwerp dan helpen we je graag verder!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?