Joep en Sofie bezig met social media

[infographic] Welke social media kiezen?

Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Foursquare en Google+. Er zijn tal van social media waar je mee aan de slag kunt als bedrijf. Maar welke sluiten aan bij uw bedrijf en wat kan je ermee? Zintro verzamelde informatie uit 16 bronnen en ontwikkelde een handige infographic.

Welke social media gaat u gebruiken?
Organisaties die een social media-strategie ontwikkelen, moeten een keuze maken welke social media zij inzetten. Vaak gaat het daarbij om de keuze welke social media kanalen het beste bij elkaar aansluiten. Op alle social media actief proberen te zijn is voor de meeste organisaties onhaalbaar en sluit niet aan bij een eenduidige strategie. Hier vind je kenmerken van de 4 grootste sociale netwerken: Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+. De infographic schetst per netwerk wie de gebruikers zijn en hoe je het als bedrijf kunt inzetten en gebruiken. Maar denk altijd eerst na over je doelstellingen, doelgroep en strategie die je via social media wilt gaan benaderen.

welke-social-media-kanaal

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?