Tips om zelf foto’s en video’s te maken van jouw product

Studioverlichting, een dure camera en een hoop statieven. Voor een goede foto van een product heb je al snel een hoop spullen nodig. Logisch ook, want de foto’s moeten aanspreken op jouw website! Toch is het ook mogelijk om met je eigen smartphone mooie product foto’s en video’s te maken die zorgen voor een professionelere uitstraling. In deze blog nemen we je mee door een paar tips en tricks die ervoor gaan zorgen dat jij mooiere foto’s en video’s van je product maakt met je smartphone!

De juiste belichting

Belichting is van groot belang. Zeker wanneer je met je smartphone gaat fotograferen moet je product goed te zien zijn. Zorg dus voor voldoende licht zodat jouw product duidelijk te zien is maar voorkom overbelichting. Hierdoor vallen belangrijke details weg. Je kunt het best de lichtinval vanuit een raam gebruiken. Met dit natuurlijke licht zorg je dat jouw product niet onder- of overbelicht is!

Tip: Ga je op vaak producten vastleggen? Kijk dan eens naar een goedkope set studioverlichting. Softboxen zijn vaak al vanaf 60 euro te verkrijgen.

Een goede achtergrond

Naast een goede belichting is een strakke achtergrond ook belangrijk voor het vastleggen van mooie beelden. Voor een productfoto of video wil je het liefst een strakke witte achtergrond zodat de focus op jouw product ligt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een witte muur en een witte tafel om een goede achtergrond te creëren. Zorg dat de muur en tafel voldoende belicht zijn zodat er geen vervelende schaduwen ontstaan. En wees creatief! Zo maakten wij gebruik van een witte lak tafel als ondergrond. Door de lak tafel ontstond er een spiegel effect.

Tip: Schaf achtergrondpapier aan. Dit papier is ideaal voor een egale achtergrond en scoor je al vanaf 20 euro.

Van foto naar video met een green screen

Wil je dat je product echt opvalt? Maak dan gebruik van een green screen. Het gebruik van een green screen vergt wel wat kennis van editing software maar de opties zijn eindeloos! Door het gebruik van een green screen kan je de achtergrond verwijderen en een nieuwe, bewegende achtergrond toevoegen. Zo veranderde wij een groene achtergrond naar een water splash met flare voor O-Care!

Wil je jouw product op laten vallen maar is het gebruik van een green screen iets te technisch? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?