Joep en Sofie bezig met social media

Voorbeelden social media marketing

11 creatieve en uitdagende social media marketing voorbeelden!

Goede voorbeelden social media marketing op een rijtje gezet

Benieuwd wat je dan te wachten staat als je gaat samenwerken met een bureau? Wij laten graag een aantal mooie voorbeelden voor social-media-marketing uit onze eigen creatieve keuken aan je zien! Een social-mediacampagne begint bij de juiste doelstelling: wat wil jij bereiken met je campagnes? Wil je bijvoorbeeld meer verkeer naar je website genereren of e-mailadressen verzamelen? Zodra jouw doelstelling duidelijk is, kun je na gaan denken over de content en advertenties. Bij elke social-media-marketingdoelstelling past een andere uiting en advertentiesoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan video’s, canvassen, adventskalender, stories of collecties.

Content first

Een goede campagne start met een doelstelling en de juiste visuals. Zonder visual kan je op social media bijna niet scoren. SEA is op Google Shopping na altijd enkel tekst. Op social media is daarin tegen bijna alles gebaseerd op beeld. Dus niet alleen betaalde campagnes dragen bij aan het online uitdragen van jouw merk, maar ook content! Zo kan een mooie Instagram feed bijdragen aan storytelling en een Facebook-posts (met likes) aan engagement met jouw (potentiële) klanten. Maar denk ook aan een goed ingericht YouTube kanaal met de juiste intro's en outro's. Wij laten je hieronder een aantal social-mediavoorbeelden zien uit ons eigen portfolio!
social media marketing

Instant Experiences voorbeelden

Instant Experiences zijn snel ladend en schermvullende ervaringen. Mobile first! Voorheen kende we alleen de aangepaste Instant Experiences. Deze geven het gevoel van een mobile one-page design. Het eigen ontwerp geeft de mogelijkheid tot het vormen van een compleet beeld van jouw product of dienst. Doordat het gebruik van knoppen, dieptelinken, locaties en video’s zorgt het voor een interactieve beleving.

“Als collega’s werken we samen aan het succes van de klant”

Adventskalender voorbeeld social media marketing

Adventskalender

Je kent ze vast nog wel, adventskalenders. Een kalender waarbij je iedere dag een vakje mag openen tot aan Kerstmis. Maar wist je dat het ook mogelijk is om digitaal af te tellen naar Kerstmis? Versterk de band met jouw trouwe fans of zoek juist verbinding met nieuwe potentiële klanten! Door middel van een chatbot wordt er elke dag in de maand december een korting of winactie gedeeld via Facebook-Messenger. Iedere dag kan er door de deelnemer een ‘vakje’ geopend worden.

Carrousel voorbeelden

In een carrousel-advertentie heb je de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen te gebruiken waar tussen je kunt swipen. Dit is één van de voorbeelden van social-media-marketing, waarbij je gemakkelijk jouw unieke product eigenschappen of producten onder de aandacht kan brengen! Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om diverse producten te laten zien, die naar aparte landingspagina’s leiden. Natuurlijk kun je het ook inzetten om de verschillende functionaliteiten van een product te laten zien. Soms wordt een carrousel ook gebruikt voor het vertellen van een verhaal. Als je meerdere opvolgende afbeeldingen achter elkaar plaatst en deze in elkaar laat overlopen voor een opvallend effect, kun je hiermee een boodschap uitdragen naar jouw klant. Wanneer je geen product verkoopt, maar een dienst levert, is een carrousel ook in te zetten om bijvoorbeeld een proces uit te leggen. Je kunt met jouw afbeeldingen immers ook laten zien welke resultaten jij met de inzet van jouw dienstverlening al hebt behaald en wat de voordelen zijn als men klant bij jouw bedrijf wordt.

Instagram Stories

Stories zijn handig voor het communiceren van korte krachtige boodschappen met je publiek. Ze verdwijnen namelijk snel weer en worden in een rap tempo geconsumeerd. De content, die je via Facebook of Instagram stories plaatst, is te zien aan de bovenkant van het gebruikte social-mediakanaal. Dit houdt in dat dit het eerste is wat gebruikers van dit kanaal zien. Het is een makkelijke en effectieve manier om de aandacht van deze gebruikers te trekken. Zorg dus dat je opvalt!

Facebook advertenties

Naast alle bovenstaande social-media-marketing voorbeelden, hebben we natuurlijk ook nog de ijzersterke vierkante afbeelding. Waarin we gebruik maken van drieluiken of bijvoorbeeld winacties. Elke doelstelling en elk merk vraagt om een andere aanpak. Belangrijk blijft hier dat een advertentie wel bepaalde interactie heeft, daarom kiezen wij ervoor om een bericht met verschillende doelstellingen te promoten zodat deze naast bereik en verkeer ook interactie opleveren zodat de kwaliteitsscore van de advertentie gaat verbeteren. Uiteindelijk geeft een goede kwaliteitsscore weer voordelen in de kosten per actie in Facebook Ads.
voorbeelden social media marketing
voorbeelden social media marketing

Instagram feed voorbeeld

Het grote verschil tussen de feed en stories, is dat een feed altijd zichtbaar blijft op jouw profiel. Met deze afbeeldingen wordt vaak een nieuw publiek bereikt. Een voordeel van deze berichten is dat je deze vooraf kunt plannen en hiervoor een strategie kunt bedenken. Het doel hierbij is vaak dat het een samenhangend geheel vormt en in zijn geheel wordt bekeken. Tegenwoordig gaan mensen vaker eerst naar Instagram als ze over een nieuw bedrijf of merk horen. Jouw feed is hiermee het gezicht van jouw bedrijf en de eerste indruk die een nieuwe klant over jouw bedrijf krijgt. Je social media ook uitbesteden op een professionele en creatieve manier? Dan kan bij Your Business Online.

Ontdek wat onze klanten van ons vinden

Tom Melis

Broeders Gezondheidswinkel
5/5
Wij werken nu iets meer dan een jaar samen. We hebben een enorm fijne samenwerking. De mensen hebben meer dan voldoende ervaring en de communicatie is echt top! Wij hebben door deze partij een goed resultaat op onze social media.

Marciano Millenaar

Spetterclub
5/5
Fijne informele communicatie en deskundig advies. Ik kan YBO ten zeerste aanbevelen
Jacco The Tosti Club review

Jacco Heijkoop

The Tosti Club
5/5
Al jaren tevreden klant bij Your Business Online! Prettig contact met Kelly. Staan altijd klaar om 360 mee te denken om goede social media campagnes te voeren.
Edwin review

Edwin van Gaal

Onlinefashionstore.nl
5/5
Wij werken al ruim anderhalf jaar met Your Business Online, zeer tevreden met wat ze voor ons bereikt hebben. Meer dan een miljoen omzet voor Online Fashion Store met een gemiddelde ROAS van 8!

Fabian de Rond

Woonkwartier
4/5
Professionele en jonge organisatie die ons helpt met social media. We werken al 7 jaar met ze samen. De collega’s daar zijn pragmatisch en staan voor je klaar wanneer je ze nodig hebt! Zeker een aanrader als je ondersteuning en advies kan gebruiken voor social media.

Stef van Vuuren

123-theorie.nl
5/5
Zeer prettige samenwerking. Denken goed mee vanuit de klant en komen afspraken na. Ze voelen goed aan wat bij een merk past. Wij hebben voornamelijk contact met Dirk en Roel, de communicatie loopt vanaf dag 1 op rolletjes.

Lynn Bakx

Deens.nl
5/5
We werken inmiddels al een hele lange tijd samen met Your Business Online. Het contact is altijd heel fijn en Sofie, onze contactpersoon, staat altijd open voor vragen of een korte brainstorm. Onze maandelijkse meetings met deze partij ervaren wij als heel prettig, zo houden we elkaar op de hoogte en spelen we snel in op trends!

Andy Han

Tattoo No More
5/5

Sinds 4 jaar verzorgt team Your Business Online voor mij alles op Facebook & Instagram. In korte tijd 30.000 pagina likes gescoord dankzij hun en succesvolle campagnes gedaan met redelijk budget. Elke ondernemer die zelf niet consequent ( of handig ) genoeg is om het zelf bij te houden: Geef het uit handen aan YBOL.

Andrienne Lamberts- van der Nat

Van der Valk International
5/5

Wij werken al een hele tijd samen met Your Business Online voor onze social media campagnes en zijn daar erg tevreden over. De communicatie verloopt altijd snel en ze denken actief mee over het optimaliseren van de campagnes.

Jorg Peeters

De Bocht Wernhout
5/5

Al jaren tevreden klant bij dit topbedrijf! Staan altijd voor je klaar en denken mee om goede social media campagnes te voeren. Aanrader!

Herwin Braat

Select Salarisadviseurs
5/5

Wij werken al +/- 10 jaar samen met Your Business Online. Zeer betrouwbaar en accurate partij. Ze verzorgen voor ons diversen campagnes op social media.Dit tot volle tevredenheid!

Marciano Millenaar

Spetterclub
5/5
Fijne informele communicatie en deskundig advies. Ik kan YBO ten zeerste aanbevelen

Ludo van der Eijken

Van der Eijken Makelaardij
5/5

Your Business On Line is al (ca. 10) jaar onze vaste partner in social media voor ons makelaarskantoor. Zij adviseren ons, houden ons op de hoogte van ontwikkelingen en geven creatieve input voor Facebook en Instagram.

Pim van der Gulik

Health Cloud Initiative
5/5
YBO denkt altijd goed mee met onze campagnes en is pro-actief in het bedenken van nieuwe strategiën en mogelijkheden om ons bereik te vergroten

Twijfel je nog om samen te werken met een social media bureau? Wij vertellen je graag meer over onze samenwerkingen en onze aanpak om je twijfels weg te nemen!

Een kleine selectie van klanten waar we trots op zijn

social media port of amsterdam logo
social media limburgia logo
social media pci logo
social media breda university logo
social media halfords logo
social media sligro logo
social media wintersport canada amerika logo
social media fit for free logo
social media npo logo
social media multivlaai logo
social media jumbo logo
social media amels logo
social media hiswa logo
social media jamin logo
social media van der valk logo
social media nle logo

Veel gestelde vragen

Een goede social media post trekt de aandacht en valt op tussen alle andere content in je feed. Goede foto’s en video’s zijn erg belangrijk om je product of dienst onder de aandacht te brengen bij je doelgroep.

Maak gebruik van de openbare informatie die beschikbaar is. Volg je concurrenten of bedrijven die je inspiratie geven. Daarnaast kan je in de Meta advertentiebibliotheek advertenties bekijken van alle adverteerders.

Maak een contentplanning en bedenk waar de interesses liggen van jou doelgroep. Speel daarop in en zorg voor content die past bij de leefstijl van jou doelgroep.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?