Canvas op Instagram Stories

Toen Instagram Stories geïntroduceerd werd in augustus 2016 en advertenties in Instagram Stories afgelopen maart werd Instagram een interessant kanaal voor marketeers. Meer dan 50% van de bedrijven heeft vorige maand een Instagram Story gemaakt. In slechts een jaar tijd heeft de indeling voor Stories de manier veranderd waarop bedrijven in contact komen met hun klanten en hen inspireren. Met meer dan 250 miljoen mensen die elke dag Instagram Stories bekijken biedt Instagram bedrijven nu nog meer flexibiliteit met betrekking tot het adverteren in Instagram. Je kan Instagram Stories gebruiken om jouw merk of product te onderscheiden en mensen aan te zetten tot actie. Maar er is meer, namelijk Canvas Instagram Stories

Want hoe ga je nu echt opvallen op Instagram?

250 miljoen mensen die elke dag Instagram Stories bekijken. Hoe ga je tussen deze vele advertenties opvallen? Je onderscheidt jezelf door een Canvas Instagram te maken. Je kan nu je Facebook Canvas gemakkelijk samensmelten met je Canvas Instagram Stories. Deze functie is recent toegevoegd en het geeft marketeers de optie om een creatief, opvallend beeld te creëren op een volledig scherm met aansprekende teksten over producten of merken in Instagram.

Wat kun je verder nog doen met Canvas Instagram Stories?

Naast het gebruiken van Canvas Instagram Stories kun je de betrokkenheid vergroten met nieuwe hulpmiddelen. Wil je als bedrijf zijnde Instagram Stories optimaal benutten? Dan kan je nu ook gebruik maken van camerafuncties zoals gezichtsfilters, Boomerangs en tekengereedschappen. Ook kan nu bestaand advertentiemateriaal geüpload worden. Met deze nieuwe uploadfunctie kunnen adverteerders het bereik van hun huidige advertentiemateriaal in Stories vergroten en het permanent opslaan in Power Editor en Advertentiebeheer voor toekomstig gebruik.

Plaatsingsoptimalisatie

Als laatst kan je je Instagram Stories automatisch toevoegen aan de campagnes op Facebook en Instagram en in het Audience Network via plaatsingsoptimalisatie. Hiermee kan je profiteren van een samenhangende campagne.

Benieuwd hoe je Canvas Instagram Stories kan inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?