Maak gebruik van Instagram Polls

Hoe zet je Instagram polls optimaal in

Nadat Instagram succesvol de Instagram stories heeft geïntroduceerd komt Instagram nu met wat nieuws namelijk de Instagram polls. Deze functie is makkelijk te gebruiken en is interessant om te gebruiken! Je kunt via een Instagram Stories een poll toevoegen aan een foto of video met 2 antwoordopties. Vervolgens kunnen jouw volgers hierop stemmen.

instagram pollsWaar moet een goede poll nu aan voldoen? Wij hebben een aantal tips voor jou!

Allereerst is het verstandig om Instagram polls deel uit te laten maken van je strategie. Gebruik je polls als interactie voor je volgers. Een manier om interactie te creëren is door de stem van je volger waarde te geven. Als jij bijvoorbeeld met je bedrijf bezig bent met een nieuw concept laat jouw volgers dan hun mening geven. Dit zorgt ervoor dat jouw klanten zich verbonden voelen met het merk.

Ten tweede is het verstandig om in te spelen op actualiteiten. Iedereen vindt het heerlijk om zich hierover uit te laten en zal je uiteindelijk ook meer interactie genereren. Houd er rekening mee dat je kan zien wie waarop stemt. Dit kan alleen de gebruiker van het account waarop de Instagram poll gemaakt is.

Als laatste adviseren wij om goed uit te kijken voor valkuilen. Instagram Polls is een interessante functie maar als je zomaar polls gaat plaatsen roep je misschien negatieve reacties op bij je volgers. Zo kun je een deel van je volgers teleurstellen als er niet naar zijn/haar mening geluisterd wordt. Of als er niks met de uitkomst van de poll gedaan wordt. Ook moet je na gaan of de stemmende personen een goede weerspiegeling zijn van jouw doelgroep. Gevolgen hiervan zijn dat er verkeerde beslissingen gemaakt worden omdat de Instagram polls een vertekend beeld geven van jouw échte doelgroep.

Facebook polls

Sinds een aantal dagen is het ook mogelijk om op Facebook een soortgelijke poll te creëren om interessante vraagstellingen te delen met je doelgroep. Dit kan d.m.v. afbeeldingen, maar ook kan er gebruik gemaakt worden van GIF-jes.

Wil je zeker weten dat je niet in een valkuil terecht komt en je Instagram polls optimaal ingezet worden? Neem dan eens contact met ons op!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?