Holland Yachting Group

De opdracht

De HISWA Holland Yachting Group vertegenwoordigt ’s werelds toonaangevende bedrijven in de superjachtindustrie. Het bedrijf heeft als doel om export te bevorderen voor de aangesloten leden. Het bedrijf kwam bij ons met de vraag of wij gerichte Facebook & Instagram campagnes op konden zetten om de Nederlandse jachtbouw wereldwijd op de kaart te zetten bij de juiste doelgroepen.

Onze aanpak

Wij zetten maandelijks diverse campagnes in om bij de juist doelgroepen in de superjachtbouw onder de aandacht te komen. Hierbij kun je denken aan: superyacht brokers, superyacht captains/crew, naval architects, superyacht owners en owner representitives. Bij deze campagnes is het vooral van belang dat ze heel gericht ingezet worden aangezien de doelgroep berperkt is. In sommige gevallen kiezen we hier voor zogenaamde advertentiefunnels. Zo ook in een Instagram Stories campagne die we in maart 2017 hebben ingezet. Hierbij hebben we een advertentie in eerste instantie breed ingezet om zoveel mogelijk mensen te bereiken die geinteresseerd zijn in superjachtbouw. Deze aanpak is ook gekozen om te zorgen voor flinke awarenss omtrent het vrij nieuwe Instagram account. Met Instagram Stories is het mogelijk om voor een beperkt budget een enorm bereik te realiseren. Vervolgens kun je met deze doelgroep aan de slag in nieuwe advertentiecmapagnes.

Instagram Stories Holland Yachting Group

Zo kunnen we bijvoorbeeld een nieuwe advertentiecampagne richten op iedereen die de Instagram Story voor 95% heeft afgekeken. Vervolgens kan je deze doelgroep weer verder filteren op basis van allerlei eigenschappen van de doelgroep waardoor je een selecte groep overhoudt. Op deze manier kun je een nieuwe gerichte campagne inzetten op mensen binnen de doelgroep die ook je Instagram Story hebben bekijken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een gerichte campagne op Instagram waarbij je de kijkers van de Instagram Story advertentie aanspoort om de Instagram pagina te gaan volgen.

Instagram campagne superjachtbouw

Het resultaat

Instagram Stories advertenties blijken supereffectief om brand awareness te creëren:

  • Enorm bereik voor een beperkt budget
  • Lage kosten per 1000 bereikte personen
  • Toename in het aantal Instagram volgers


Heb je vragen naar aanleiding van deze case?
Neem contact op met Joeri Peeters.
joeri@yourbusinessonline.nl
 076-8897629

De resultaten

328.247
Unieke personen bereikt
€0,24
Per 1000 bereikte personen
14.239
Videoweergaven van 100%

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?