functies-whatsapp-business

Functies van Whatsapp Business

Binnenkort gaat WhatsApp Business geïntroduceerd worden. De populaire app, met 7,8 miljoen dagelijkse gebruikers, is drie jaar geleden overgekocht door Facebook voor 22 miljard dollar. Facebook heeft nu de knoop doorgehakt om WhatsApp uit te gaan breiden door ook de zakelijke markt te gaan bedienen met WhatsApp. Doordat de bètaversie uitgelekt is zijn er al verschillende functies bekend.

WhatsApp businessOndersteuning vaste nummers voor WhatsApp Business

WhatsApp Business gaat ondersteuning bieden voor vaste nummers. Het voordeel hiervan is dat je je privé en zakelijk gescheiden kan houden. Ook komt er een aparte WhatsApp Business-app om dit te versterken. Je hoeft nu niet meer te switchen tussen een chat met je vrienden en een zakelijke chat. In deze app wordt er een zakelijk profiel toegevoegd. In dit profiel kan je bijvoorbeeld beschrijvingen toevoegen en links naar websites van je bedrijf.

Statistieken

Ook een interessante feature zijn statistieken die toegevoegd worden. Je krijgt inzage in verschillende zaken binnen de Whatsapp Business app. Er kan onder andere gezien worden hoeveel berichten er verstuurd, bezorgd en gelezen zijn. Er wordt verwacht dat de reactiesnelheid en het reactiepercentage ook toegevoegd gaan worden.

Automatische meldingen

Als laatst komen er ook automatische meldingen bij afwezigheid. Dit is handig omdat je vanaf nu vaste momenten van de dag in kan plannen om te communiceren. De klant is ervan op de hoogte wanneer hij/zij jou kan contacteren en jij hoeft dit allemaal niet meer in te plannen. Ook kan je tijdelijke afwezigheid instellen zoals dat bij de mail kan.

Chatbots, klantenservice en gesponsorde berichten

Naast deze bovenstaande genoemde functies verwachten we ook dat er hoogstwaarschijnlijk chatbots, klantenservice en gesponsorde berichten komen. Hoewel we niet in een glazen bol kunnen kijken zullen we nog even af moeten wachten wat Whatsapp Business ons allemaal gaat bieden maar één ding is zeker: WhatsApp Business komt eraan!

Wij zijn enthousiast over WhatsApp Business en kunnen niet wachten om het uit te gaan testen! Uiteraard helpen we je ook graag met onze kennis en ervaring om dit voor bedrijven zo effectief mogelijk in te zetten! Bekijk hier onze diensten!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?