076 8897629 | info@yourbusinessonline.nl

Wat zijn sociale media eigenlijk?

Wat zijn sociale media eigenlijk?

Social media zijn online communicatie kanalen die het mogelijk maken om op een gebruiksvriendelijke wijze meningen en ervaringen met elkaar te delen en te herdelen. Dit proces van informatie delen gaat steeds maar door. Dat maakt het zo’n krachtig. platform. Social media kanalen zijn erg divers. Ze hebben elk hun eigen doelgroepen en hun eigen manier van communiceren. Social media vormen een steeds belangrijk onderdeel van het sociale leven. Daarom zitten er ook zoveel bedrijven op. Ze bereiken hun doelgroepen op een nieuwe en verfrissende manier. Bekijk ook eens onze social media marketing voorbeelden!

Facebook

Snelst groeiende platform in Nederland. Momenteel >9 miljoen gebruikers. Facebook is een netwerk waarop alle mogelijke ervaringen te delen zijn in de vorm van tekst, foto’s en video’s. Ook bedrijven hebben de mogelijkheid een speciale bedrijfspagina aan te maken en met vele opties in te richten.

Twitter

Microblog website waar korte berichten van 140 tekens gedeeld kunnen worden met volgers. Nederland telt 3,6 miljoen Twitter gebruikers. Vooral veel jongeren maken gebruik van Twitter. Het is een geschikte tool voor real time marketing. Je kunt direct weten wat er speelt in de markt en daarop reageren.

Linkedin

Zakelijk social media platform voor gebruikers met een actieve loopbaan. Met maar liefst 3,6 miljoen gebruikers in Nederland! Je kunt je profileren als ervaringsdeskundige via bedrijfspagina’s of meningen in discussies geven. De ideale manier om uw zakelijke netwerk succesvol uit te breiden.

YouTube

YouTube is een video website in de vorm van social media. Omdat de video’s vaak worden gedeeld met anderen, is het bereik van ervan enorm. In 2006 is YouTube door Google overgenomen. Dit heeft veel effect op de zoekmachine resultaten van Google. Video’s kunnen nu bovenaan verschijnen in de zoekresultaten.

Foursquare

Op locatie gebaseerde service. Met Foursquare is het mogelijk om je netwerk te tonen waar je bent en/of lokale tips over bijvoorbeeld een restaurant of hotel te delen. Ook is het mogelijk om aanbiedingen op Foursquare aan te maken. Een platform dus met commerciële mogelijkheden.

Google +

Het nieuwe sociale netwerk van Google. Het is mogelijk om hier bepaalde doelgroepen in te stellen waarmee informatie gedeeld kan worden. Het platform is nog druk in ontwikkeling.

Kop koffie?

We komen graag met je in contact om te sparren over de mogelijkheden en je te voorzien van vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.