joeri en dirk in boardroom

In 10 stappen naar een succesvol LinkedIn profiel.

LinkedIn is één van de grootste social media platformen in Nederland. Het platform telt inmiddels meer dan 4,5 miljoen profielen. Maar hoe zet je LinkedIn nu effectief in? Onderstaand vertellen we u in 10 stappen hoe u meer kunt halen uit uw LinkedIn profiel.

Stap 1: Zorg voor een goede foto.

Veel onderzoeken tonen aan dat men altijd eerst de profielfoto op LinkedIn bekijkt voordat de rest van het profiel bekeken wordt. Zorg dus voor een foto die aanspreekt en gebruik geen vakantiefoto’s of andere privéfoto’s.

profielfoto-succesvol- linkedin-profiel

Stap 2: Zorg voor een persoonlijke url.

Het is mogelijk om een persoonlijke url aan te maken voor uw LinkedIn profiel. Hierdoor bent u beter vindbaar op LinkedIn maar ook in de zoekmachines. U kunt een persoonlijke url aanmaken door te klikken op het pijltje naast de grote blauwe knop en te kiezen voor: Openbare profielinstellingen beheren. Vervolgens kunt u in de rechterkolom halverwege de pagina onder de kop “URL van uw openbare profiel” een eigen LinkedIn url kiezen. Bijvoorbeeld nl.linkedin.com/in/JanJanssen.

Stap 3: Vul uw contactgegevens zo volledig mogelijk in.

Wanneer u veel gebruik gaat maken van LinkedIn is het natuurlijk handig dat mensen ook direct contact met u op kunnen nemen.  Zorg er dus voor dat uw contactgegevens zo volledig mogelijk zijn. U kunt hierbij ook bijvoorbeeld een link naar uw website of Twitter profiel opnemen.

Stap 4: Ontwerp een omslagfoto.

Sinds kort is het op LinkedIn mogelijk om ook een omslagfoto toe te voegen. Met deze omslagfoto kunt u de uitstraling van uw persoonlijke profiel versterken en zorgen dat u opvalt. Zorg ervoor dat de afbeelding minimaal 1400 x 425 pixels is.

omslag-succesvol- linkedin-profiel

Stap 5: Optimaliseer de samenvatting.

In de samenvatting kunt u vertellen wat uw kwaliteiten zijn, maar bijvoorbeeld ook wat voor werkzaamheden u in uw huidige functie verricht. Dit is tevens te versterken met het toevoegen van foto’s.

samenvatting-succesvol- linkedin-profiel

Stap 6: Toon uw volledige carière.

Bij het onderdeel ervaringen kunt u laten zien welke functies u heeft vervuld tijdens uw loopbaan. Naast werkervaring kunt u hier bijvoorbeeld ook uw genoten opleidingen benoemen. Zorg er ook hier weer voor dat dit zo volledig mogelijk ingevuld is. Uw contacten kunnen op deze manier in een enkele oogoplsag zien wat u zoal in uw carière gedaan heeft. Daarnaast zorgt het volledig invullen tevens voor een betere vindbaarheid van uw profiel op LinkedIn.

Stap 7: Laat uw vaardigheden onderschrijven.

Op uw LinkedIn profiel kunt u aangeven welke vaardigheden u beheerst. Mensen die met u hebben samengewerkt kunnen u vervolgens op deze vaardigheden onderschrijven. Hoe meer onderschrijvingen u heeft hoe beter dit natuurlijk overkomt op personen die uw LinkedIn profiel bezoeken. Tip: Heeft u een plezierige samenwerking met iemand gehad? Zorg er dan voor dat u een vaardigheid van deze persoon onderschrijft. De kans is vaak groot dat u een onderschrijving terug ontvangt.

vaardigheden-succesvol- linkedin-profiel

 

Stap 8: Maak uw profiel toegankelijk.

U bent natuurlijk ook maar een mens en dit willen de bezoekers van uw LinkedIn profiel ook graag zien. Laat bezoekers weten wat uw hobby’s of interesses zijn, op deze manier maakt u uw profiel een stuk persoonlijker.

Stap 9: Verzamel aanbevelingen.

Onder het kopje aanbevelingen kunnen personen die met u samenwerken of hebben samengewerkt u als persoon aanbevelen. Dit kunnen collega’s zijn, maar ook bijvoorbeeld klanten of leveranciers. Aanbeveling versterken uw profiel en laten zien dat andere mensen met tevredenheid met u hebben samengewerkt. LinkedIn biedt de mogelijkheid om via dit onderdeel aanbevelingen te vragen. Heeft u onlangs een leuke samenwerking met iemand gehad? Schroom dan niet om die persoon om een aanbeveling te vragen. Uiteraard kunt u ook zelf het voortouw nemen en voor deze persoon een aanbeveling schrijven.

aanbevelingen-succesvol- linkedin-profiel

 

 

 

 

 

Stap 10: Vergroot uw netwerk

Uiteraard moet u kritisch zijn met wie u aan uw netwerk toevoegd. Echter zorgt een groot LinkedIn netwerk voor een groter bereik van uw berichten. Daarnaast zorgen meer connecties ook voor een betere vindbaarheid van uw profiel in de zoekfunctie van LinkedIn.

Wilt u graag een opvallend LinkedIn profiel?
Laat dan nu een omslagfoto door ons ontwerpen in uw huisstijl voor slechts €95,-.
Vul onderstaand contactformulier in, zodat wij contact met u kunnen opnemen of bel met 076-8897629.


[contact-form-7 id=”1806″ title=”Zonder naam”]

 

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?