Hoe maak je een tweetalig profiel op LinkedIn?

Mensen met veel internationale connecties op LinkedIn doen er goed aan om hun profiel tweetalig op te maken. Het handige van deze functie is dat je niet hoeft te kiezen om je profiel enkel in het Nederlands op enkel in het Engels op te maken. Mensen die hun taal op LinkedIn hebben ingesteld op Nederlands zien jouw profiel in het Nederlands, mensen die hun taal hebben ingesteld op Engels zien de Engelse versie van je profiel. Om een tweetalig profiel op te maken dien je de volgende stappen te volgen.

1.Indien je een tweetalig profiel aan wilt maken met een Engels en een Nederlands profiel dan is het van belang om je taal in te stellen op Engels. Wil je een Nederlands profiel maken en een tweede profiel in een andere vreemde taal in het Engels dan kun je de taal gewoon op Nederlands laten staan. De taal instellen kun je doen door rechtsboven op je profielfoto te klikken en “Language” te selecteren.

tweetalig linkedin profiel 1

2.Ga nu terug naar je eigen profiel. Klik naast de blauwe knop op het pijltje en selecteer “create profile in another language”. Indien je had gekozen voor een andere vreemde taal als tweede profiel dan kies je in de Nederlandse versie voor “een profiel in een andere taal maken”.

3.Kies vervolgens een taal naar keuze. En vul alle verdere gegevens in. Vertaal vervolgens je functie in de taal die je gekozen hebt. Dit gaat niet automatisch. Als je alles hebt ingevuld klik je op “create profile”.

tweetalig linkdin profiel 3

4.Je tweetalige profiel is nu aangemaakt. Wanneer je op je profiel bent kun je rechtsboven de gewenste versie tonen. Wanneer je het 2de profiel wilt gaan opmaken selecteer je deze hier en vervolgens kun je zoals je dat gewend bent aan de slag met het aanpassen van je profiel!

 


Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?