Facebook leads advertenties

Facebook biedt al lange tijd diverse mogelijkheden om via effectieve en gerichte campagnes leads te verzamelen voor Business to Business bedrijven. Sinds kort heeft Facebook echter een nieuwe advertentiefunctie welke het nog eenvoudiger maakt om leads te verzamelen. De eerste resultaten zijn inmiddels binnen en overtreffen de verwachtingen!

Normaal gesproken is de eigen website het uitgangspunt bij het verzamelen van leads. Met een gerichte advertentie worden personen naar de website gestuurd en gemeten of deze uiteindelijk geconverteerd worden in leads. Aangezien meer dan 70% van het Facebook gebruik in Nederland mobiel is kan dit soms problemen opleveren. Indien de website niet geschikt is voor mobiel gebruik of het contactformulier niet op de juiste manier geladen wordt haken veel gebruikers snel af. Om dit probleem tegen te gaan heeft Facebook een nieuwe advertentiemogelijkheid geïntroduceerd: Facebook lead advertenties.

Facebook leads advertenties zijn speciaal gemaakt om nog effectiever leads te verzamelen via mobiele apparaten. Via deze advertentieoptie is het mogelijk om binnen Facebook zelf direct leads te verzamelen welke je vervolgens kunt downloaden vanuit de Facebook bedrijfspagina. Gebruikers hoeven dus niet meer eerst naar de website te gaan, maar converteren direct in Facebook. Onderstaand een voorbeeldadvertentie:

Facebook leads advertentie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het grote voordeel van Facebook lead advertenties is de mogelijkheid om met een enkele druk op de knop gewenste gegevens te verzamelen. Deze worden namelijk automatisch ingeladen vanuit het eigen Facebook profiel. Bij het instellen van de advertentie kan aangegeven worden welke gegevens nodig zijn om de leads op te kunnen volgen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Volledige naam, zakelijke telefoonnummer, e-mail adres etc. Deze gegevens zijn hierna vanuit de Facebook pagina te downloaden en kunnen direct worden opgevolgd. Kortom leads verzamelen via Facebook werkt nu nog effectiever!

Wilt u ook aan de slag met het effectief verzamelen van leads via een gerichte Facebook campagne? Neem dan contact met ons op!

 

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?