social media bureau

Een social media marketing bureau inzetten voor jouw bedrijf

Dat social media voor veel bedrijven zeer nuttig is, weten we ondertussen wel. Maar toch zijn er nog steeds veel bedrijven die weinig tot geen gebruik maken van de verschillende social media kanalen. Ook zijn er nog veel bedrijven die denken dat ze alles onder controle hebben, maar social media marketing op de verkeerde manier inzetten. Dat is natuurlijk zonde, met een goede strategie kun je er namelijk enorm veel uithalen! Waarom je een social media marketing bureau inzetten voor jouw bedrijf?

Hoe je met een social media marketing bureau meer uit jouw social media kan halen;

Social media is meer dan alleen een berichtje op Facebook en Instagram plaatsen. Met de diverse kanalen zoals Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube kun je jouw verhaal vertellen. Laat mensen kennis maken met je bedrijf, je merk en laat ze zelfs aan je binden. Op deze manier kun je jouw doelgroep van potentiele klanten zodanig uitbreiden en er uiteindelijk voor zorgen dat ze kiezen voor jouw product of dienst.

Je kunt social media natuurlijk voor verschillende doeleinden inzetten, maar uiteindelijk draait het om 1 doel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen een strategie in te zetten om de naamsbekendheid in Nederland te verhogen, maar je kunt ook een strategie opzetten om zoveel mogelijk leads voor jouw bedrijf te verzamelen.

Vind je het moeilijk een consistent verhaal naar jouw doelgroep over te brengen of heb je het idee dat je niet alle kansen van social media marketing benut? Zorg dan voor een goede strategie als basis.

Strategie

Door een social media marketing bureau in te zetten voor jouw social media marketing ben je verzekerd van een doorgedacht, goedlopende strategie. Door onze jarenlange ervaring in diverse branches, weten wij précies welke strategie het beste bij jouw bedrijf past. Social media draait om meer dan eenzijdige communicatie, maar vraagt om een verbinding tussen jouw merk en de potentiële doelgroep. Personen aan merken verbinden: dat is waar we iedere dag voor opstaan en we al enorm veel succesverhalen mee hebben bereikt. Maar hoe?

Door de mensen eerst kennis te laten maken met jouw merk, kun je aftasten welke mensen/doelgroep er nou precies interesse hebben in jouw dienst of product. Dit zijn dé mensen die je graag mee wilt nemen met jouw verhaal. Door deze personen opnieuw te bereiken kun je ze overtuigen om voor jouw merk te kiezen boven een ander merk. Uiteindelijk kun je ze gemakkelijk bereiken en zorgen voor de laatste converterende stap. Klinkt logisch toch?

Zeker in dit sterk concurrerende landschap is het belangrijk jouw budget zo effectief mogelijk in te zetten. Het is belangrijk op te vallen tussen alle grote spelers Hoe je dat doet? Met een strategische funnel! Zonder strategische funnel, zal je waarschijnlijk een groot deel van je budget ‘weggooien’ aan campagnes waar niet het gewenst resultaat wordt behaald. Ben je zelf al eens aan de slag gegaan met het adverteren op Facebook en Instagram? Dan ben je daar vast achter gekomen!

Social media strategie

Waarom een social media bureau?

Nu lees je bovenstaande en denk je; nou ‘dat lukt mij zelf ook vast wel’ of ‘ik neem wel iemand aan’. Dat is prima, maar wij denken dat wij, als bureau, voor heel wat bedrijven nét wat extra’s te bieden hebben. Zo zijn onze specialisten dagelijks bezig met het verbreden van hun kennis en inspireren we elkaar ook met toffe cases en succesverhalen. Lees ook eens onze blogs om te zien welke kennis wij in huis hebben! Op deze manier zijn wij up-to-date en zijn wij op de hoogte van de nieuwste updates. Door onze nauwe partnerschappen met de grote social media spelers, hebben wij problemen binnen no-time opgelost. Ook sparringsessies met experts van binnen Facebook zorgen voor een zo optimaal mogelijke strategie.

Social media is vaak iets wat er wel eventjes bij wordt gedaan. Maar zo werkt het na ons idee niet. Jouw social media kanalen hebben aandacht nodig én wij kunnen ze de aandacht geven. Wij houden jouw pagina up-to-date en zorgen ervoor dat we jouw volgers blijven inspireren en binden. Zie dit ook als een hoofdtaak en niet als een taak die je er zomaar even bij pakt.

Hou je liever zelf de touwtjes in handen? Dat kan natuurlijk ook! Wij delen met alle plezier onze kennis en ervaring over social media met jou. Deze social media workshop kunnen we op maat afstellen naar jouw behoeften en wensen. Wil je graag een eenmalige cursus over Pinterest marketing? Of toch liever meerdere consultsessies over adverteren op Facebook van een Facebook consultant? Wij geven niet alleen real life trainingen maar schrijven ook adviesplannen. Bijvoorbeeld over hoe jij optimaal resultaat uit je YouTube-kanaal kunt behalen. Kortom, kies voor een social media workshop op maat!

Nog niet overtuigd? Wellicht kan één van onze cases je verder inspireren!

Social media werkzaamheden

Online Marketing

Mocht je dit artikel aan het lezen zijn, dan ben je waarschijnlijk al bezig met het inzetten van online marketing voor jouw bedrijf. Wist je dat social media marketing ook een positieve bijdrage kan leveren aan jouw plaats in Google? Ook YouTube & YouTube marketing verbeteren jouw zoekpositie. Zo versterken de verschillende middelen elkaar maar uiteindelijk draait alles om jouw website; de plek waar jouw conversies moeten plaatsvinden. Wij helpen je maar al te graag om jouw doelgroep te overtuigen om nou net jouw product en/of dienst aan te schaffen.

Twijfel je of je social media wel juist inzet, wil je meer informatie over het uit handen nemen van jouw social media activiteiten óf zou je juist meer advies over je huidige strategie willen? Dan ben je bij Your Business Online als social media marketing bureau aan het juiste adres!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?