AI social media posts wat kan je ermee?

Voor diegene die niet weten wat AI is zullen we het kort even uitleggen. Artificial Intelligence of wel Kunstmatige Intelligentie verwijst naar computersystemen die de taken kunnen overnemen die normaal gesproken menselijke intelligentie nodig hebben zoals gesprekken voeren of bepaalde informatie opzoeken. In deze blog gaan we kijken wat de impact is van AI social media posts.

De afgelopen jaren heeft Artificial Intelligence grote stappen gemaakt binnen ons dagelijks leven. Een van de gebieden waarin AI duidelijk naar voren springt en impact maakt, is social media zoals Instagram en Facebook. Socialmediakanalen hebben de manier waarop we communiceren, informatie delen en verbinding maken met personen volledig veranderd. Met de invloeden van AI in social media worden deze platformen alleen nog maar krachtiger en boeiender.

De kracht van AI en Photoshop voor verbluffende social media posts.

Wanneer je Instagram of Facebook opent zie je een hoop verbluffende content om jouw aandacht te trekken. Dit kan gaan over het promoten van een product, een merk of een persoonlijke pagina. Het creëren van goede content is erg belangrijk! Daarom heeft Photoshop en AI de digitale handen in één geslagen, om een nog groter impact te hebben op het ontwerpen van social media posts. AI heeft veel teweeg gebracht op de manier hoe we afbeeldingen kunnen bewerken, door het algoritme en andere technieken kunnen zij de kwaliteit van afbeeldingen verbeteren. Met behulp van Adobe Sensei in Photoshop kun je heel handig oneffenheden, rimpels of andere objecten wegwerken. Heel handig voor een social media bericht!

Wil je liever een stapje verder gaan? Genereer in een handomdraai een geheel ander beeld dankzij Generative Fill! Vind een weg in de eindeloze mogelijkheden om een geheel nieuwe stijl toe te voegen aan jouw social media posts. Dankzij Neural Networks kunnen zijn door de kennis van bestaande beeldmateriaal hele nieuwe beelden maken. Typ in de balk een aantal steekwoorden in en Photoshop zal in haar beeldbank zoeken naar een aantal beelden die hier bij passen, kies een optie uit en bewerk deze waar nodig.

Afzonderlijk zijn Photoshop en AI hele handige hulpmiddelen, samen kunnen ze nog indrukwekkendere content maken in een veel sneller tempo. AI kan helpen dit proces te vereenvoudigen. Door de technologie kunnen ze nu objecten herkennen en deze makkelijk vrijstaand maken van de rest. Wil jij bijvoorbeeld een product gebruiken van een website en deze in een andere afbeelding zetten? Dan hoef jij nooit meer moeilijk te doen met de selectie tools.

AI social media post voorbeeld AI PhotoshopSelecteer het gebied wat je wilt veranderen. Typ in de balk wat je wilt veranderen aan de afbeelding. In dit geval hebben we ‘Remove sweater’ als tekst opgegeven.

 

Het optimaliseren van contentkalenders.

Your Business Online biedt aan elke klant een contentkalender aan. Hier laten wij zien wat we die maand voor de desbetreffende klant willen gaan posten en wat de tactiek daarachter is. Zo kunnen we samen met de klant sparren over wat er gebeurt met de sociale kanalen en hebben zij ook een goed inzicht en inspraak over wat er gebeurt. Gaan we voor branding, sales of engagement? Eigenlijk komt elk aspect wel een keer naar voren, afwisseling is de oplossing! Elke klant heeft zijn eigen USP’s, Your Business Online houdt hier feilloos rekening mee! Dankzij Yfke, onze intern grafisch vormgever, kunnen wij ook voor iedere klant een eigen template aanbieden. Of zelfs een feed template, dit is een ritme van foto’s/content waarin gepost zal worden. Hierdoor wordt jouw feed heel herkenbaar voor de volgers en zullen zij jouw content ook beter onthouden en aan jouw merk linken.

Het beheren en optimaliseren van contentkalenders wordt steeds geavanceerder door alle mogelijkheden. Door de hoeveelheid informatie en de behoefte aan boeiende content kunnen wij met AI zien wanneer we effectiever kunnen plannen en publiceren. We kunnen met behulp van AI patronen en trends in de activiteit van gebruikers ontdekken. Hierdoor kunnen we beter begrijpen welke content de meeste impact heeft. Door deze informatie kunnen wij als content en social media marketeers betere strategieën bedenken en toepassen bij onze klanten. Zijn we een keer inspiratieloos? Typ de website in van jouw klant en er komen misschien wel onderwerpen naar boven die heel bruikbaar kunnen zijn voor jouw contentkalender.

AI social media posts als contentkalenderDit is een perfect voorbeeld van een contentkalender met een feed template. Je ziet een ritme in de afbeeldingen die gepost worden.

De toekomst van AI.

Als we naar de toekomst kijken, kunnen we alleen maar verwachten dat AI en Photoshop nóg interessanter worden voor influencers, marketeers en ontwerpers. Of het nou gaat om het retoucheren van foto’s, het creëren van vette composities, het genereren van unieke visuals, deze tools maken het mogelijk om in een korte tijd de aandacht van ons volgers te trekken! Wij zijn onder de indruk van de samenwerking tussen AI en Photoshop en houden daarom de nieuwe mogelijkheden nauw lettend in de gaten!

Wil jij ook een te gekke contentkalender om herkenbaarder te zijn bij jouw klanten of volgers? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?