Ontvang 5 GRATIS socialmediatips!
076 8897629 | info@yourbusinessonline.nl

Social media in scholen- en kinderopvangbranche

Social media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zij nemen daarom in diverse branches een belangrijke plaats in. Ook bij scholen! Niet alleen aan de kant van de leerlingen, waar social media wordt ingezet om in de (sociale) mediawijsheid te investeren. Maar ook naar de buitenwereld om nieuwe leerlingen te werven. Hoe kun je social media voor jouw scholen (organisatie) inzetten? Wij vertellen je er graag meer over!

Social media op school

Zit jouw kind al op een school? Hoe leuk is het dan om regelmatig te zien wat jouw kinderen doen én waar de school zich mee bezighoudt. Denk hierbij vooral aan de sociale media kanalen Instagram en Facebook. Veel scholen hebben een los platform voor het delen van interne kiekjes. Maar het is natuurlijk ook leuk om een bericht op Facebook te delen waarin jouw kleine spruit lekker actief op het schoolplein bezig is #trots! Door activiteiten organisch op diverse social media platformen te delen, ben je transparant naar de buitenwereld en laat je échte foto’s zien waarin het geluk en plezier van de koppies is af te lezen! Andere (potentiële) ouders kunnen hier natuurlijk door geïnspireerd worden. Wie weet zit zijn/haar dochter/zoon binnenkort wel bij jou op school.

Zitten er nog meer voordelen aan social media voor scholen?

Ja zeker! Dit doen wij namelijk al voor diverse scholen- en kinderopvangorganisaties. Aan de hand van betaalde campagnes, kunnen we ervoor zorgen dat jouw school goed zichtbaar is in de directe omgeving. De doelgroep kan zo specifiek getarget worden dat we alleen jonge ouders bereiken in een straal van een x-aantal kilometers rondom de locatie. Hierbij kunnen we de mensen die geïnteresseerd zijn in jouw school meenemen in de conversie funnel. Zo zorgen we er uiteindelijk voor dat deze potentiële ‘klanten’ contact opnemen met jullie of hun kind zelfs direct inschrijven!

Maar dit is niet het enige, uiteraard gaan wij nóg een stapje verder! Voor scholenorganisatie SKOBA zorgen wij er namelijk voor dat alle scholen die bij deze organisatie zijn aangesloten op social media met elkaar worden verbonden. Heb jij interactie gehad met het bericht van de ene school, maar is een andere school van dezelfde organisatie dichter bij jou in de buurt? Wij helpen je een handje. Wij zorgen er namelijk voor dat deze optie bij je voorbijkomt zodat jij je optimaal kan oriënteren in de schoolkeuze van jouw zoon/dochter. Ideaal toch?

Social media biedt diverse mogelijkheden voor scholen

Social media voor scholen biedt dus diverse mogelijkheden! Aan de ene kant is het een mooie kans om aan een potentiële doelgroep te laten zien welke activiteiten er worden georganiseerd en en waar je je als school zoal mee bezig houdt. Aan de andere kant kun je ouders van potentiele leerlingen meenemen in waar je als school voor staat zodat ze hopelijk voor jouw school kiezen. Dit allemaal door zichtbaarheid op social media! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.;)

Ben jij werkzaam op een school of kinderopvang en denk je; daar wil ik meer over weten! Schroom dan niet om contact op te nemen zodat we je nóg beter kunnen toelichten waarom sociale media effectief ingezet kan worden in deze branche!

Kop koffie?

We komen graag met je in contact om te sparren over de mogelijkheden en je te voorzien van vrijblijvend advies!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.