Social media inzetten als school of opvang

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het neemt daarom in diverse branches een belangrijke plaats in. Ook op scholen of de kinderdagopvang! Niet alleen intern, om in de (sociale) mediawijsheid te investeren. Maar ook naar de buitenwereld om nieuwe leerlingen te werven. Hoe kun je social media voor jouw school of kinderdagverblijf inzetten? Wij vertellen je er graag meer over!

Social media inzetten op het kinderdagverblijf of bij de gastouder

Niks zo spannend als je eerste kind achterlaten op een vreemde plek bij vreemde mensen. En toch doet 75% van de ouders in Nederland het! Om er zeker van te zijn dat die kersverse ouder een goede keuze maakt voor een kinderdagverblijf of gastouder, worden alle locaties in de buurt opgespeurd en iedere pedagogische aanpak wordt grondig bestudeerd. Op social media laat je gemakkelijk zien welke leuke en leerzame activiteiten op jouw opvang worden uitgevoerd. En met wat schattige foto’s van jouw lachende kindjes op een rij, stel je ouders van eventuele toekomstige kindjes al erg gerust! Houd je een gaatje vrij voor nieuwe rondleidingen? 😉 Let wel op: altijd even toestemming vragen of er foto’s van een kindje mogen worden geplaatst op social media.

Social media inzetten op de basisschool

Zit jouw kind al op een school? Hoe leuk is het dan om regelmatig te zien wat jouw kinderen doen én waar de school zich mee bezighoudt. Veel scholen hebben een los platform voor het delen van interne kiekjes, maar het is natuurlijk ook leuk om een bericht op Facebook of Instagram te delen waarin jouw kleine spruit lekker actief op het schoolplein bezig is: #trots! Door activiteiten organisch op diverse socialmediaplatformen te delen, ben je transparant naar de buitenwereld. Je laat échte foto’s zien waarin het geluk en plezier van de koppies is af te lezen! Andere (potentiële) ouders kunnen hier natuurlijk door geïnspireerd worden. Wie weet zit zijn/haar dochter/zoon binnenkort wel bij jou op school.

Social media inzetten op de middelbare school

De socialmediakanalen die je als middelbare school inzet, gebruik je natuurlijk niet alleen om de ouders van de (toekomstige) leerlingen mee te bereiken. Dmeeste leerlingen van deze leeftijd hebben nu zelf ook een mobieltje en een profiel op Instagram, TikTok en Snapchat. Een enkeling soms ook zelfs nog een op Facebook! En naast het werven van nieuwe leerlingen, zorg je er met je kanalen ook voor dat de gehele middelbare school zich meer verbonden voelt met elkaar. Je houdt iedereen namelijk op een leuke en toegankelijke manier op de hoogte van mooie projecten en prestaties of van simpele weetjes van willekeurige leerlingen en docenten. Wellicht bezorgt het andere gemotiveerde leerlingen zelfs inspiratie en ideeën! Dat noemen wij: #goals.

Middelbare scholieren op social media

Zitten er nog meer voordelen aan?

Jazeker, namelijk de mogelijkheid om te adverteren op social media! Met advertenties zorgen we ervoor dat jouw school of opvang online goed zichtbaar is in de directe omgeving. Voor diverse scholen- en kinderopvangorganisaties stellen wij specifieke advertenties in die alleen worden getoond aan jonge ouders binnen een straal van een x-aantal kilometer om de desbetreffende locatie van de school heen. Hierna kunnen we de ouders of verzorgers die geïnteresseerd zijn in jouw school meenemen in de conversiefunnel. Zo zorgen we er uiteindelijk voor dat deze ‘potentiële klanten’ contact opnemen met de school. Of hun kind zelfs direct inschrijven! 

Maar dit is niet alles. Uiteraard gaan wij nóg een stapje verder! Voor scholenorganisatie SKOBA zorgen wij er namelijk voor dat alle scholen die bij deze organisatie zijn aangesloten op social media, met elkaar worden verbonden. Als jij bijvoorbeeld interactie hebt gehad met een bepaalde school en het blijkt dat een andere school van dezelfde organisatie dichter bij jou in de buurt is gevestigd, dan helpen wij jou een handje! Wij zorgen er dan voor dat jij deze school voorbij ziet komen op social media, zodat jij je optimaal kan oriënteren in de schoolkeuze voor jouw zoon/dochter. Ideaal toch?

Conclusie!

Scholier op social mediaSocial media voor scholen biedt dus diverse mogelijkheden! Aan de ene kant versterk je de band tussen huidige leerlingen en docenten door iedereen op de hoogte te houden van alle activiteiten en gebeurtenissen en aan de andere kant kun je (ouders van) potentiële leerlingen meenemen in waar je als school voor staat, zodat ze hopelijk voor jouw school kiezen. Dit allemaal door zichtbaarheid op social media! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen 😉. 

Ben jij werkzaam op een school of kinderopvang en denk je: daar wil ik meer over weten? Schroom dan niet om contact op te nemen, zodat we je nóg beter kunnen toelichten waarom sociale media effectief ingezet kan worden in deze branche! Of kijk stiekem nog even rond op onze website! Hier lees je meer over onze diensten!

In een andere branche social media inzetten? Bekijk onze verschillende cases! 

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?