social media bureau

5 redenen waarom je jouw social media marketing uit zou moeten besteden aan een social media bureau

We geven het toe. Dat klinkt een beetje als ‘wij van wc-eend…’, maar toch geven we je in deze blog graag een steuntje in de rug. Want jou helpen, dat doen wij graag! Als social media bureau krijgen wij vaak vragen als “Waarom zou ik mijn social media uitbesteden, dat kan ik toch ook een stagiaire laten doen?”, of “Waarom zou ik kiezen voor een social media bureau? Ik kan ook voor een full service bureau gaan waar ik direct ál mijn (online) marketing kan uitbesteden.”. Op die vragen geven we graag antwoord. Lees hieronder 5 redenen waarom je jouw social media marketing uit zou moeten besteden aan een social media bureau.

  1. Door samen te werken met een social media bureau haal je alle kennis in huis én houd je zelf tijd over

Een inkoppertje misschien, maar je bent vast niet op zoek naar een social media bureau omdat je het zelf allemaal zo goed weet. Of omdat je zelf alle tijd van de wereld hebt om jouw social media kanalen op regelmatige basis van updates te voorzien of dagelijks jouw advertentiecampagnes te checken en bij te sturen. Door samen te werken met een social media bureau haal je alle kennis die je nodig hebt om meer omzet te behalen door middel van social media marketing in huis én houd je zelf tijd over om je te focussen op wat voor jou belangrijk is: jouw business.

  1. Je werkt samen met dé specialist in het vakgebied

Wanneer je een huis laat bouwen vraag je toch ook niet aan hetzelfde bedrijf om je bouwtekening te maken, je muren te metselen, je elektriciteit aan te leggen én de leidingen te plaatsen? Elk vakgebied kent zijn eigen specialisten. Met (online) marketing is dit precies zo. SEO, SEA, Display Advertising, Emailmarketing en Social Advertising zijn allemaal vakgebieden die vragen om hun eigen specialisten. Als social media bureau hebben wij ervoor gekozen om ons 100% te focussen op social media.

social media bureau
Alle ogen op de bal: jouw online marketingkanalen zijn een team en geen concurrenten van elkaar!

Onze specialisten zijn dus full time werkzaam binnen dit vakgebied. Hierdoor hebben wij alle kennis over ons vakgebied in huis. Kennis die niet versnipperd raakt door onze aandacht te verdelen over de talloze ontwikkelingen binnen de diverse vakgebieden. Op deze manier staat een volledig social media team dagelijks voor je klaar. Een team dat elkaar scherp houdt. Een team dat elkaar op de hoogte houdt en een team dat elkaar aanvult zodat jíj het beste resultaat behaalt. Overweeg je een full service marketingbureau? Ga dan na of je hier te maken hebt met een team van specialisten of een team van slechts één specialist per vakgebied.

  1. Altijd op de hoogte van de laatste innovaties

Ben jij altijd op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied? Wij ook! Social media is zeg maar echt ons ding en nieuwtjes houden we dus scherp in de gaten. Wanneer je voor een social media bureau kiest ben je er vrijwel zeker van dat je kiest voor een club vakidioten die constant bezig is met innoveren. Als we even voor onszelf mogen spreken: Your Business Online is een partner van Facebook en LinkedIn, zo profiteren wij (en onze klanten) als eerste van de nieuwste functies en ontvangen wij rechtstreeks advies van de belangrijkste social media kanalen op dit moment.

  1. Zij weten precies hoe ze jouw doelgroep laten stoppen met scrollen

Wil je opvallen op social media? Dan zul je creatief moeten zijn! Wist je dat je gemiddeld 300 berichten en/of advertenties per dag voorbij ziet komen op social media? Wil je hiertussen opvallen dan moet je dus van goede huize moeten komen! Een social media bureau weet precies wat er op dit moment het beste werkt én heeft de creativiteit in huis om te zorgen voor content die jou doet stoppen met scrollen.

  1. Een compleet team voor de prijs van een parttimer

Last but not least: Wanneer je voor een social media bureau kiest krijg je er in één klap een hele club aan gezellige collega’s bij (als we in dit geval weer over onszelf spreken natuurlijk 😉 ). Wanneer je ervoor kiest jouw social media marketing uit te besteden aan een social media bureau staat er immers direct een compleet team tot jouw beschikking. Wanneer jouw vaste contactpersoon een dagje vrij is, staat er direct een collega voor je klaar. Geen moment verzuim dus. Daarnaast profiteer je van de kennis en kunde van een compleet team voor de prijs van één. Daarmee bespaar je dus kosten en dat is als ondernemer ook niet onbelangrijk natuurlijk. Het budget wat overblijft kun je dan efficiënt besteden als advertentiebudget.

social media bureau

Dus… Wanneer start jij jouw samenwerking met een social media bureau?

Thumb stopping campagnes, altijd op de hoogte van de laatste innovaties en best practises én ook nog eens goedkoper dan het aannemen van een specialist! Wanneer kunnen we beginnen? 😉

Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben over het uitbesteden van social media marketing of wellicht direct aan de slag willen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We maken namelijk graag kennis met je! Dan kun je meteen profiteren van nóg een voordeel van samenwerken met een social media bureau: Wij schenken namelijk de allerlekkerste koffie 😉

 

 

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?