Vacature vervullen LinkedIn

Een vacature plaatsen op LinkedIn: hoe werkt het?

Naast het delen van vacatures via je reguliere social media kanalen biedt LinkedIn een optie om betaald je vacature(s) te promoten. De kosten van deze optie liggen in veel gevallen hoger dan wanneer je de vacature gaat promoten via bijvoorbeeld Facebook, maar de kwaliteit en respons via LinkedIn Jobs is erg goed te noemen.

LinkedIn jobs laat vacatures zien onder het kopje vacatures (jobs, indien je LinkedIn op Engels hebt ingesteld). Deze vacatures worden getoond aan personen waarvan het profiel aansluit op de vacature die je geplaatst hebt en de regio waarin zij wonen. Gebruikers kunnen zelf eventueel de resultaten aanpassen op regio, bedrijfsgrootte en branche. Wanneer je een vacature geplaatst hebt kun je deze eventueel nog extra promoten om te zorgen dat jouw vacature vaker onder de aandacht komt bij potentiële kandidaten. Kanttekening bij het plaatsen van vacatures is dat je werkzaam moet zijn bij het bedrijf waarvoor de vacature uitgezet is om deze te kunnen plaatsen. Je kunt dus niet vanuit je eigen LinkedIn-profiel een vacature plaatsen voor een ander bedrijf. Hoe plaats je een vacature op LinkedIn Jobs? In deze blog leggen we het stap voor stap uit!

Liever niet zelf doen? Wij helpen je! Plan hier een online afspraak☕

Aan de slag!

Stap 1: Open LinkedIn en ga bovenaan naar het kopje ‘werk’. Klik vervolgens op ‘vacature plaatsen’.

Stap 2: Koppel de vacature aan je LinkedIn-bedrijfspagina. Geef de vacature een naam en kies een regio. Klik vervolgens op ‘Aan de Slag’.

Vacature plaatsen linkedin

Stap 3: Vul bij stap 1 / 2 de vacaturedetails in. Omschrijf de vacature en vul aansluitende vaardigheden in.

Vaardigheden toevoegen vacature LinkedIn

Stap 4: Geef aan op welke manier jij de sollicitaties wilt ontvangen en voeg eventueel screeningsvragen toe. Op deze manier kun je sollicitanten als het ware filteren op kennis /ervaring etc.

 

Stap 5: Bij de laatste stap vraagt LinkedIn om een verificatie, zodat er niet zomaar vacatures aan je LinkedIn pagina kan worden gekoppeld.

 

 

 

Stap 6: In deze stap kan je aangeven of je de vacature extra wilt promoten. Hierdoor komt jouw vacature vaker in beeld bij potentiële kandidaten en betaal je per keer dat iemand vervolgens op de vacature klikt. Kosten hiervoor bedragen ongeveer €3,- per klik. Mocht je te weinig reacties krijgen op je LinkedIn-vacature dan kun je er altijd nog in een later stadium voor kiezen om deze te promoten.

Promoten LinkedIn vacature

Stap 8: In het laatste scherm zie je een overzicht van de vacature die je wilt gaan plaatsen en bijkomende kosten. Indien je meerdere vacatures tegelijk wilt plaatsen kun je een korting per vacature ontvangen. Na het plaatsen krijg je toegang tot statistieken van de vacature en kun je 5 sollicitanten direct benaderen d.m.v. een LinkedIn-bericht. Ook krijg je direct na het plaatsen een overzicht met 50 potentiële kandidaten.

LinkedIn biedt een kwalitatief platform om op een eenvoudige wijze een vacature uit te zetten onder potentiële kandidaten. Wil je voor jouw bedrijf testen of LinkedIn Jobs een geschikt kanaal is voor het plaatsen van vacatures, maar kom je er niet helemaal uit? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?