Wat is Instagram

Instagram
In dit artikel legt Joeri van Your Business Online uit wat Instagram is, hoe Instagram werkt en als laatste geeft Joeri enkele tips over het zakelijk gebruik van Instagram.

Wat is Instagram?

Instagram is een gratis applicatie voor smartphones en tablets (IOS & Android) voor het maken en bewerken van foto’s en video’s. De foto’s kunnen vervolgens gedeeld worden met familie, vrienden en bekenden. De foto’s en video’s daarna zelfs gedeeld worden via Facebook, Twitter en Tumblr. wat-is-instagram

Hoe werkt Instagram?
Alvorens je aan de slag kunt gaan met Instagram is het zaak om een account aan te maken. Een account kan alleen aangemaakt worden op een smartphone of tablet.
1. Kies een foto of video (een video mag maximaal vijftien seconden lang zijn).
2. Bewerk de foto of video (door de foto te bewerken krijgt de afbeelding of video een nieuwe look., foto’s en video’s krijgen door het toevoegen van een filter of frame een professionele uitstraling).
3. Voeg een beschrijving toe.
4. Plaatsen van de foto of video

In de laatste stap wordt de foto of video daadwerkelijk op het profiel weergegeven. Alle geplaatste foto’s en video’s worden weergegeven op een tijdlijn. Andere Instagramgebruikers krijgen de foto of video te zien en kunnen er voor kiezen om elkaar te volgen.

Tips voor het zakelijk gebruiken van Instagram
Toon je product of dienst in een foto of video. Daarnaast is het belangrijk een conversatie met je volgers aan te gaan. Wat vinden ze van je nieuwe product of dienst?
• Laat het gebruik van het product zien
• Geef instructies of tips
• Werk met hashtags (op Instagram zoeken gebruikers op namen of een specifiek onderwerp via hashtags, het gebruik van hashtags zal resulteren in dat meer gebruikers de geplaatste foto’s en video’s zullen vinden en delen).
• Laat het gezicht achter de organisatie zien (plaats foto’s en video’s van werknemers of processen binnen de organisatie, de volgers zullen zo veel meer betrokken raken bij de organisatie).
Instagram biedt volop mogelijkheden voor organisaties. Wil je weten wat Instagram voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met Your Business Online.
Your Business Online, dé specialist is socialmediamarketing.

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?