Tips en tricks voor jouw Instagram

Het gebruik van Instagram neemt nog steeds toe. Hierdoor verschijnen er dagelijks meer posts op Instagram. Vind jij het belangrijk op met jouw posts op te vallen in de zee aan berichten en houd jij jouw pagina graag up-to-date en overzichtelijk? Dan kunnen onderstaande tips en tricks voor jouw Instagram je hierbij helpen.

Tips en tricks voor Instagram feeds

Tips en tricks voor jouw Instagram: “Pin it to win it”

Recentelijk is door Instagram bekend gemaakt dat zij het vastpinnen van posts aan je profiel voor al haar gebruikers beschikbaar gaat stellen. Voorlopig zijn dit er maximaal 3. Ze willen de gebruikers hiermee meer controle geven over hun eigen persoonlijke pagina. Het concept is niet nieuw. Twitter en TikTok maakten al langer gebruik van deze mogelijkheid.

Door gebruik te maken het pinnen van berichten, kun je specifieke berichten uitlichten. Hiermee kun je, afhankelijk van jouw social-media-doelen, bijvoorbeeld berichten markeren die verkeer naar jouw website genereren of veel reacties krijgen.

Het gebruiken van pins is simpel. Je kunt een bericht vastmaken aan je pagina, door bij jouw bericht te klikken op de 3 bolletjes in de rechterbovenhoek. Er verschijnt een menu, waarin “Pin to your profile” 1 van de opties is om uit te kiezen. Door deze optie aan te klikken, verschijnt jouw bericht aan de bovenkant van jouw profiel. Je kunt vastgepinde berichten in je feed makkelijk herkennen aan het kleine pin-icoontje in de rechterbovenhoek. Wil je een bericht “unpinnen”, dan gaat dit ook weer via de bovengenoemde stappen. Alleen selecteer je dan “Unpin from your profile”.

Tips en tricks voor jouw Instagram profiel

Opgeruimd staat netjes

Wanneer je foto’s op jouw feed hebt staan, die je niet mooi meer vindt, kun je ervoor kiezen om deze te verwijderen. Hiermee delete je ook alle likes en reacties op deze berichten. Dit is natuurlijk niet altijd handig. Één van de andere tips en tricks voor jouw Instagram is dat Instagram de mogelijkheid heeft om jouw foto’s te archiveren. De gearchiveerde foto verdwijnt dan uit jouw overzicht, zodat hij niet meer zichtbaar is voor anderen. Een groot verschil tussen het archiveren en het verwijderen van een foto, is dat bij het archiveren de likes en reacties op een foto voor jou nog steeds zichtbaar zijn.

Open de foto, die je wilt archiveren. Klik vervolgens op de 3 puntjes rechts bovenin en kies voor de optie archiveren. Als je wilt bekijken welke foto’s er in jouw archief zijn opgeslagen, klik je op jouw profielpagina rechts bovenin op het klok-icoontje.

Tips en tricks voor Instagram

Tips en tricks voor jouw Instagram: “Stand out in the crowd”

Door het plaatsen van stickers bij jouw Intragramberichten en -verhalen, kun je op een creatieve manier opvallen bij jouw doelgroep. Op dit moment zijn er nog niet veel bedrijven, die gebruik maken van deze feature. Sinds deze maand is het ook mogelijk om stickers toe te voegen aan jouw Instagram reels.

Bij het toevoegen van een sticker, kun je kiezen uit standaard stickers. Via het zoekvenster kun je zoeken in de databank van Giphy. Giphy is een platform waar je jouw gepersonaliseerde stickers kunt uploaden. Hiervoor heb je wel een account nodig, maar het uploaden van jouw gepersonaliseerde stickers heeft een grote meerwaarde voor jouw bedrijf.

De stickers, die je via Giphy uploadt, zijn wereldwijd te gebruiken. Hiermee heb je dus gelijk een groot bereik. Via je Giphy-account kun je zien hoeveel mensen jouw sticker hebben bekeken. Je zou jouw logo (klein) in de sticker kunnen plaatsen. Dit zorgt weer voor extra exposure. Bijkomend voordeel is dat giphy-stickers zowel op Instagram als Snapchat te gebruiken zijn.

Tips en tricks voor Instagram Stories

Kies een unieke kleur voor de tekst in jouw verhaal

Voorheen kon je bij het plaatsen van tekst in jouw verhaal alleen maar kiezen uit standaardkleuren. Sinds enkele maanden geleden, kun je ook een kleur uit jouw foto gebruiken als tekstkleur. Dit doe je door met het pipetje te klikken op de kleur uit de foto, die je wilt gebruiken voor jouw bericht.

Het kan voorkomen dat je alsnog een andere kleur wilt gebruiken, dan de opties die Instagram standaard laat zien. De laatste van de tips en tricks voor jouw Instagram in deze blog, kan je hierbij helpen. Door 1 van de kleurrondjes onder in beeld ingedrukt te houden, verschijnt er een kleurenpallet. Hieruit kun je iedere gewenste kleur kiezen.

Instagram blijft in een snel tempo nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten ontwikkelen. Het bijhouden van al deze ontwikkelingen kan een uitdaging zijn. Your Business Online kan hierbij ondersteunen. Wil jij maandelijks, net als meer dan 150 andere bedrijven, ondersteund worden op het gebied van Instagram? Neem dan contact met ons op!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?