Meerdere Instagram accounts beheren

Meerdere accounts beheren met Instagram.

Na lang wachten heeft Instagram eindelijk een functie gelanceerd waarmee je meerdere accounts op 1 apparaat kunt beheren. Voorheen moest men telkens in- en uitloggen om voor een bepaald account aan de slag te gaan. Eind november kondigde Instagram deze functie al aan. 8 februari werd bekend dat de functie deze week voor iedereen beschikbaar komt.

Schakelfunctie erg welkom

Voor veel marketeers is de functie erg welkom. Men kan nu eenvoudig schakelen tussen meerdere accounts. Dit zorgt ervoor dat er sneller content gepubliceerd kan worden, maar ook het verzorgen van webcare gaat een stuk sneller.

Hoe ziet de nieuwe functie eruit?

meerdere instagram account beheren menu

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenaan Instagram staat nu een klikbaar pijltje. Door op het pijltje te klikken krijg je een overzicht te zien van alle Instagram accounts waar je op aangemeld bent. Vanuit ditzelfde menu kun je ook heel eenvoudig nieuwe accounts toevoegen.

Webcare op Instagram

Met de komst van de nieuwe schakelfunctie op Instagram wordt webcare een stuk minder tijdrovend. De nieuwe functie zorgt er namelijk voor dat je tot 5 accounts tegelijk kunt inloggen. Hierdoor krijg je ook binnenkomende meldingen van deze accounts te zien met daarbij een duidelijk onderscheid in het account en bijbehorende meldingen. Zie onderstaand een voorbeeld:

meerdere instagram accounts beheren met instagram berichtgeving

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe voeg ik meerdere accounts toe op Instagram?

Om meerdere accounts toe te voegen op Instagram klik je rechtsboven op het wieltje. Scroll vervolgens naar beneden en selecteer “account toevoegen”. Voer de inloggegevens in en je kunt aan de slag! Wanneer je inmiddels meer dan één account hebt gekoppeld kun je ook nieuwe accounts toevoegen door bovenaan op het pijltje te klikken en “account toevoegen” te selecteren.

meerdere instagram accounts beheren met instagram toevoegen

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?