Videobellen

Videobellen: Alle trends en ontwikkelingen

Met de uitbraak van het coronavirus zijn er een aantal ontwikkelingen heel snel gegaan. Een voorbeeld hiervan is videobellen. De enige manier om elkaar te kunnen zien in een tijd van social distancing is online via een van de vele videoplatforms. Doordat deze manier van communiceren een oplossing is om toch sociaal te kunnen zijn met vrienden en familie is dit ineens het ‘nieuwe normaal’ geworden. Of videobellen een blijvertje is? Dat zal de tijd leren, maar wij nemen je graag mee in de mogelijkheden.

Verbonden blijven

Onze onlinewereld is op het moment groter dan ooit. We hebben vaak meer contact met vrienden en familie online dan in het echt. Je hoeft maar even je smartphone erbij te pakken en de wereld is bereikbaar.

Hoe speelt social media hier een rol in?

Verschillende social media platformen zijn steeds meer gericht op video. Facebook heeft naast de mogelijkheid om video’s in berichten te gebruiken ook de optie om live te gaan. Instagram is natuurlijk bekend vanwege de Instagram stories, maar sinds een tijd is er ook IG TV. Een functie binnen Instagram waarbij langere video’s geplaatst kunnen worden. Maar het meest bekende video gerichte social media platform is toch wel YouTube.

We maken het gezellig

Een leuke kant van deze ontwikkeling is dat het niet alleen voor ‘serieuze’ doeleinden gebruikt wordt. Een quiz, een bingo en huiskamerconcerten, we hebben al veel leuke online evenementen voorbij zien komen. Maar denk ook aan het instellen van een achtergrond zodat je virtueel een vakantiegevoel krijgt! Ook helemaal hot is de tool Personify, hiermee kan je de webcam combineren met je presentatie! Your Business Online denkt graag mee over de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf in deze tijd.

Zakelijk gezien ook erg interessant

Bedrijven hebben door de coronacrisis videobellen snel eigen moeten maken. Intern kunnen vergaderingen gehouden worden via video. Voor vergaderingen is het belangrijk om met veel mensen tegelijk te kunnen videobellen. Omdat videobellen steeds meer het ‘nieuwe normaal’ wordt is het voor bedrijven ook makkelijk om op deze manier contact te houden met hun klanten. Bij Your Business Online zitten wij altijd bovenop de nieuwste onlinetrends. Wij hebben inmiddels met veel klanten al contact gehad via videobellen. Dit zorgt ervoor dat we sneller kunnen schakelen en ons meer verbonden voelen.

Ook kansen voor jouw bedrijf

Er liggen voor veel bedrijven kansen om zichzelf online te onderscheiden doormiddel van video. Niet alleen kunnen bijvoorbeeld afspraken met klanten via videobellen gaan, ook kan video of zelfs live video ingezet worden om jouw product of dienst uit te lichten. Of koppel je Zoom aan Calendly waar mensen direct een afspraak met je kunnen inplannen op basis van beschikbaarheid van je agenda.

De verschillende platforms om te videobellen

Omdat er zo veel verschillende doeleinden zijn waarvoor videobellen handig is, zijn er ook zo veel verschillende platforms die deze dienst aanbieden. We geven je graag een overzicht van de meest gebruikte platforms en de voor- en nadelen.

Skype

Skype is een van de meest bekende platforms en wordt al jaren gebruikt. Het voordeel van Skype is dat je deze app op al je apparaten kan gebruiken en met maximaal 50 personen kan gebruiken.

WhatsApp

WhatsApp is de meest gebruikte berichtenapp en heeft ook een functie om te videobellen. Het voordeel van WhatsApp is dat je deze app vaak toch al op je telefoon hebt. Ook kan WhatsApp sinds kort tot maximaal 8 personen gebruikt worden. Het nadeel is dat deze app de videofunctie alleen via de telefoon app gebruikt kan worden.

Zoom

Zoom is een van die apps die voorheen nog bijna onbekend was. Maar sinds de coronacrisis een van de meest bekende is geworden. Het voordeel van Zoom is dat je er geen account voor nodig hebt.

Houseparty

Houseparty is een app die zich onderscheid van de andere doordat je spelletje kan spelen zoals ‘Heads Up!’ en ‘Trivia’. Het nadeel van deze app is dat deze niet te instaleren is op Windows computers.

FaceTime

FaceTime is een app die gemaakt is door Apple en daarom alleen te gebruiken is op Apple apparaten. Je kunt FaceTime met maximaal 32 personen gebruiken. Het voordeel voor Apple gebruikers is dat deze app standaard geïnstalleerd is op alle Apple apparaten.

Facebook Messenger

Facebook is het meest bekende social media platform. Maar wat veel mensen niet weten is dat Facebook Messenger ook de functie heeft om te videobellen. Het voordeel hiervan is dat veel mensen al een Facebookaccount hebben. Een bijkomend voordeel is dat je het tot maximaal 50 mensen kunt gebruiken.

Microsoft teams

Het grote voordeel van Microsoft teams is dat het meer is dan alleen een platform om te videobellen. Het is voor bedrijven erg interessant omdat het een tool is om optimaal samen te werken. Je kunt naast videobellen ook documenten delen en chatten. Je kunt Microsoft teams gebruiken tot 300 personen.

Facebook Workplace

Bij Your Business Online maken we gebruik van Facebook Workplace. Facebook Workplace is een platform van Facebook om met een team optimaal te kunnen communiceren. Binnen Your Business Online gebruiken wij dit platform om updates en inspiratie te kunnen delen. En nu meer dan ooit met elkaar te kunnen videobellen. Het voordeel van Facebook Workplace is dat je een overzichtelijk platform hebt waar je alles kunt terugvinden.

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?