De verbluffende mogelijkheden van Facebook LIVE video’s.

Facebook LIVE video’s zijn aan een flinke opmars bezig. Tot voor kort zag je enkel nog grote bedrijven of artiesten gebruik maken van deze functie, maar tegenwoordig gaat iedereen LIVE. De opkomst van LIVE video heeft voornamelijk te maken met het grote aantal nieuwe opties en verschillende tools waarmee je op een professionele manier kunt uitzenden. Lees snel verder om de mogelijkheden van Facebook live video te ontdekken!

Facebook live video mobiel

Tools

LIVE uitzenden kan natuurlijk heel eenvoudig met je mobieltje. Wanneer je de uitzending echter een stuk professioneler aan wilt pakken is het aan te raden om hier de juiste tools voor de gebruiken. Deze tools zorgen er onder andere voor dat je kunt uitzenden vanaf je PC, maar ook kunt uitzenden vanuit meerdere cameraposities. De beste tools voor Facebook LIVE video zijn OBS Studio en Wirecast.

Cameraposities

Facebook LIVE video’s hebben natuurlijk voornamelijk als doel om de kijker bij het moment te betrekken dat je graag wilt delen alsof die persoon er zelf bij is. Om dit op een mooiere manier in beeld te brengen en de beleving hiervan te vergroten is het aan te raden om het moment vanuit verschillende hoeken te filmen. Door het gebruik van de juiste tools kun je heel eenvoudig tussen verschillende posities switchen en de beleving van belangrijke of leuke momenten enorm vergroten!

Facebook LIVE uitzending van tevoren opnemen

Live uitzenden is natuurlijk heel leuk, maar het is ook echt live. Indien er iets helemaal mis gaat krijgen alle kijkers dit direct mee. Wil je voor een veiligere optie gaan dan is het mogelijk om een live uitzending van tevoren op te nemen en vervolgens via Facebook LIVE uit te zenden.

Professionele uitstraling

Facebook LIVE video’s kun je nu met de juiste tools een professionele uitstraling geven. Waar je voorheen enkel beelden kon uitzending is er nu de mogelijkheid om bijvoorbeeld je Facebook LIVE video te voorzien van een logo of om de video van een bepaalde uitstraling te voorzien zoals een template. Je kunt je Facebook live video dus ter plekke editen. Dit biedt mooie mogelijkheden om bijvoorbeeld te tonen wie er aan het woord is om om mooie effecten te geven aan overgangen in bijvoorbeeld cameraposities.

Facebook Live Video API

Ook is het mogelijk om een koppeling te maken met de Live api van Facebook. Zo kan je een Facebook Live video poll maken bijvoorbeeld. Een nieuwe vorm van content die erg veel interactie en bereik kan opleveren. Een live video poll is een live video waarbij je mensen laat kiezen tussen 2 of meerder keuzeopties. Door de vele reacties levert dit veel interactie op!

Facebook LIVE video

Facebook livemap

Sinds kort heeft Facebook een map gecreëerd waarmee je alle live video’s kunt volgen. De kaart laat zien vanuit waar en op dat moment live uitgezonden wordt. Een erg leuke tool om te kijken of er in de buurt een live uitzending is. Natuurlijk is het ook erg interessant om te kijken in welke delen van de wereld men vaak Facebook LIVE video’s gebruikt. De kaart is hier te bekijken.

Facebook LIVE video

Nieuwe mogelijkheden

De nieuwe mogelijkheden van Facebook LIVE video’s bieden enorm veel kansen voor bedrijven om op een professionele manier live onder de aandacht te komen. Breng bijvoorbeeld jouw productlancering in beeld waarbij je verschillende mensen aan het woord laat of deel live een warm-up mix van jouw dance event. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer weten over Facebook LIVE video’s? Neem dan contact met ons op!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?