Vacatures invullen

De kansen en uitdagingen voor woningcorporaties vacatures op social media

Een woningcorporatie vormt een belangrijke rol voor bewoners. Momenteel veranderd de maatschappij in rap tempo en ook woningcorporaties kunnen niet meer achterblijven. In deze blog laten wij je zien hoe je als woningcorporatie vacatures op social media kunt inzetten om de juiste mensen te vinden voor de openstaande vacatures.

De kansen en uitdagingen voor woningcorporaties:

In de afgelopen 10 jaar hebben wij binnen corporaties een duidelijke verandering waargenomen. De laatste 3-4 jaar kiezen corporaties steeds vaker voor een vacature op social media in plaats van websites zoals monsterboard, jobboards of indeed. Dit heeft uiteraard verschillende redenen.

Wist je bijvoorbeeld dat 75% van jouw ideale kandidaat niet eens actief op zoek is naar een nieuwe baan? Hoe uitdagend je functie ook is, hoe hoog het salaris of hoe goed de andere voorwaarden zijn. Waarom gaat deze kandidaat niet reageren? Omdat ze de vacature niet te zien krijgen. Ze zitten namelijk niet op deze websites omdat ze simpelweg niet op zoek zijn naar een nieuwe job.

Waarom een vacature uitzetten via social media?

Woningcorporaties zetten een vacature uit via social media omdat de juiste kandidaten hierop aanwezig zijn. In Nederland zijn er bijvoorbeeld 10 miljoen mensen gemiddeld 3 uur per dag online op social media. Ze volgen hun vrienden en bekijken wat bedrijven te vertellen hebben. Corporaties ervaren dat de traditionele media verouderd zijn. Kranten worden steeds minder gelezen in de fysieke vorm. Daarom zijn verschillende social media kanalen dé nieuwe krant! Social media biedt vele targeting opties om de juiste kandidaat te bereiken zoals opleiding, woonplaats en meer. Hierdoor is het dus mogelijk om jouw vacature bij de juiste kandidaat onder de aandacht te brengen.

 

Welke social media kanalen zijn voor een vacature het meest geschikt?

Er zijn verschillende social mediakanalen die gebruikt kunnen worden voor het succesvol inzetten van vacatures voor woningcorporaties. Het meest gebruikte platform is LinkedIn. LinkedIn biedt de mogelijkheid om een vacature aan te maken en deze te promoten onder de juiste doelgroep. Hierdoor komt je vacature alleen bij de juiste mensen terecht. Met een klein budget van €100 krijg je vaak al 3-4 sollicitanten.

Naast LinkedIn is ook Facebook een zeer geschikt kanaal om een vacature uit te zetten. Op Facebook is het mogelijk een campagne aan te maken en deze te richten op de juiste doelgroep. In tegenstelling tot LinkedIn zijn dit op Facebook wat bredere groepen. Ons advies is om de vacature op de website te plaatsen en door middel van een Facebook-campagne hier traffic naartoe te sturen uit de desbetreffende branche. Met enkel €50 budget kun je op Facebook tot wel 400 bezoekers genereren die je vacature bekijken en wellicht geïnteresseerd zijn.

5 tips om een succesvolle vacature te plaatsen op social media:

– Blijf kort en bondig en verwijs naar de vacature. Plaats niet de hele vacature in één bericht.
– Benoem een belangrijke trigger in de tekst of in de titel.
– Trek de aandacht door een juiste foto. Persoonlijk of een teamfoto werkt vaak goed.
– Maak gebruik van een video dit werkt vaak nog beter dan een afbeelding.
– Maak duidelijk hoe men kan reageren en zorg ervoor dat het laagdremelig blijft.
De basis ligt er inmiddels. Je hebt een speelse en krachtige vacature geschreven, hebt hier een afbeelding, of nog beter een video, bij geplaatst en uitgezet via social media. De volgende stap is het uitnodigen van geschikte kandidaten!

Wil je meer weten over het uitzetten van vacatures op social media? Neem dan contact met ons op!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?