Spark AR Studio: Ontwerp je eigen filter op Facebook

Net zoals Snapchat begint Facebook nu ook veel meer gebruik te maken van interactieve filters. Je zult ze vast wel herkennen wanneer je je selfie camera opent, de face filter! Recentelijk kwam Snapchat nog met een komische filter waarbij je gezicht veranderde in het andere geslacht. Facebook pakt het alleen net iets anders aan dan Snapchat. Snapchat biedt de mogellijkheden tot het maken van een eigen filter namelijk enkel aan grote merken met een groot budget. Facebook slaat een andere weg in en biedt ál haar gebruikers de mogelijkheid zelf filters te ontwerpen met Spark AR Studio. Ideaal voor bijvoorbeeld een open dag, feestelijke opening of evenement op jouw bedrijfslocatie. In deze blog nemen we de mogelijkheden van de filters met je door en vertellen we je waarom een filter meerwaarde creëert voor je bedrijf.

De mogelijkheden met Spark AR Studio zijn eindeloos…

De mogelijkheden zijn eindeloos sinds Facebook met haar eigen softwarepakket kwam: Spark AR studio. Dit is een programma dat het ontwerpen en tracken van filters aangenamer maakt. Zo bevat dit programma een ingebouwde Face en Hand Tracker.

Spark AR studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Spark AR Studio setup met rechts daarvan een door het programma ontworpen Face filter.

Allereerst is het mogelijk om 3D object op je gezicht te tracken. Hierboven zie je een 3D object ontworpen in Spark AR Studio. Zo hebben wij laatst een gave Your Business Online zonnebril ontworpen die je ook zelf op kunt zetten! Like onze pagina en open vervolgens de selfie camera. Nu kan ook jij de enige echte Your Business Online zonnebril opzetten. (Vergeet de foto’s vooral niet met ons te delen 😉 ) Naast een Face Tracker bevat het programma ook een Hand Tracker. Hiermee kunnen leuke effecten toegepast worden. Zo kwam Spark AR Studio zelf met een voorbeeld: Wanneer in de selfie camera je hand tevoorschijn komt lijkt het net of je een honkbal vasthoudt. Natuurlijk hoeft een filter niet altijd super ingewikkeld te zijn met getrackte 3D objecten. Je kunt ook gewoon een 2D animatie in je filter verwerken, bijvoorbeeld emoticons die rondvliegen in je scherm.

Het kan nog een stapje verder. Je kunt ook nog ingewikkeldere filters gaan creëren met scripts. Hiermee worden je filters écht interactief. Een voorbeeld van Spark AR Studio zelf is een verjaardag filter. Hierbij heb je een grappig verjaardag hoedje op en zweven er ballonnen rond je hoofd. Wanneer je met je vinger op de ballonnen drukt dan ontploft deze en valt de confetti die in de ballon zat naar beneden.

Spark AR studio

 

 

 

 

 

 

 

Beleving is belangrijk!

Waarom zou je nou eigenlijk als bedrijf zijnde graag een filter willen hebben? Beleving is de key! Het belangrijk om op te vallen via de verschillende kanalen. Met een grappige filter waarin jouw merk/product verwerkt zit heb je een hoog organisch bereik. Mensen gebruiken de filter in eerste instantie misschien omdat hij heel opvallend is, heel gek of een leuke animatie, maar de beleving van jouw merk/product krijgt wel een boost!

Your Business Online Facebook Filter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn achter de schermen al druk bezig met het experimenteren en het leren van Spark AR Studio! Spark AR Studio is een gratis programma en je kunt er dus zelf mee aan de slag. Kom je er niet helemaal uit of heb je geen tijd om een filter te ontwerpen maar wel benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Benieuwd naar onze filter? Like onze Facebookpagina, dan verschijnt onze filter direct tussen de andere filters wanneer je een foto maakt via Facebook.

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?