Persoonlijk Facebook profiel omzetten.

Nog steeds zien wij regelmatig persoonlijke Facebook pagina’s die zakelijk worden ingezet. Deze zogenaamde “vriendenpagina’s” zijn gemaakt om gebruikt te worden door personen. Dit gebeurd in veel gevallen nog steeds niet altijd. Dit kan verschillende redenen hebben:

  1. Bedrijven hebben gewoonweg niet door dat ze de verkeerde pagina hebben aangemaakt.
  2. Personen die een bedrijf hebben met een persoonlijke aanpak zoals bijvoorbeeld personal trainers, coaches etc.  geven vaak de voorkeur aan een vriendenpagina, om makkelijker contact te kunnen onderhouden met hun cliënten.
  3. Een persoonlijk profiel wordt zowel zakelijk als privé gebruikt onder dezelfde naam.

Nu heeft Facebook al enige tijd geleden in het regelement opgenomen dat het gebruiken van een persoonlijk profiel voor commerciële doeleinden niet is toegestaan. Tot voor kort merkte veel gebruikers hier nog niets van. Echter is Facebook op dit moment gestart met het opschonen van de profielen.

Personen die hun vriendenpagina gebruiken voor zakelijke doeleinden lopen nu het risico dat hun pagina geblokkeerd of zelfs verwijdert word. Hierbij gaat vervolgens het opgebouwde netwerk verloren en daarnaast is alle data van de pagina niet meer beschikbaar.

Gelukkig is er een goede oplossing om het verwijderen of blokkeren van de vriendenpagina te voorkomen. Het is namelijk mogelijk om deze pagina om te zetten naar een bedrijfspagina. Hierbij zullen alle vrienden omgezet worden in likes en kan de gebruikers tevens gebruik maken van de efficiënte advertentiemogelijkheden van Facebook.

Persoonlijk Facebook profiel omzetten

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?