Facebook messenger bereikt 1 miljard gebruikers en heeft nieuwe handige functies.

Mark Zuckerberg maakte onlangs de kwartaalcijfers van Facebook bekend waaruit blijkt dat Facebook Messenger inmiddels 1 miljard gebruikers telt. Sinds kort zijn er voor Messenger een aantal nieuwe functies beschikbaar welke we even kort onder de loep gaan nemen.

QR-code

Het toevoegen van mensen op Facebook blijkt in sommige gevallen nogal lastig. Hierbij gaat het dan voornamelijk om personen welke geen gemeenschappelijke vrienden met jou hebben of mensen met een buitenlands profiel. Om dit op te lossen komt Facebook met een QR-code die je kunt scannen waarnaar je eenvoudig andere mensen kunt toevoegen. Het lijkt erg veel op de Snapcode zoals Snapchat dit al langer gebruikt. Onderstaand een voorbeeld van de Messenger code.

facebook messenger qr code

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Messenger bot

Hardwell maakte als 1 van de eerste slim gebruik van deze nieuwe optie en gebruikt de QR-code als profielfoto op Facebook. Door het scannen van de QR-code krijg je een automatisch bericht van de chatbot waarmee je verschillende acties kunt uitvoeren.

qr code fb messenger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het scannen van de code krijg je het volgende bericht:

antwoord facebook bot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je vervolgens kiest om te reageren met commands krijg je een aantal opties te zien:

opties facebook bot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit voorbeeld kiezen we even voor ‘vote’ en we krijgen gelijk 3 nummers te zien waarop we kunnen stemmen:

voorbeelden facebook reacties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze nieuwe opties voor het gebruik van Messenger gaan enorm veel kansen bieden voor bedrijven in de toekomst. Zo had KLM de primeur om Facebook Messenger in te zetten voor het inchecken en het ontvangen van updates over je vlucht. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat je eenvoudig via Messenger een ticket kunt boeken of een hotelkamer kunt reserveren.

Gebruikersnamen en profiel

Op Facebook Messenger heeft iedereen onlangs een gebruikersnaam gekregen. Ook kun je vanuit messenger een korte url delen naar je Facebook Messenger profiel. Voordeel hiervan is ook dat je Facebook nog makkelijker op je desktop kunt gebruiken. Wanneer je naar deze url gaat krijg je Facebook Messenger te zien zoals je bijvoorbeeld de web versie van Whatsapp kunt gebruiken.

Wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen die er voor Facebook Messenger aan zitten te komen. Welke functie zou jij graag terugzien?

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?