Facebook global pages

“Think global, act local”.
Bovenstaande zin is een veel gehoorde uitspraak bij multinationals. Kortgezegd betekent dit dat een organisatie in meerdere landen actief is maar elk land afzonderlijk benadert. Een voorbeeld is McDonalds, een organisatie die iedereen kent. Toch is de deze keten in ieder land anders. Zo zal je geen McKroket aantreffen als je bij de McDonalds in China binnenstapt. De essentie is natuurlijk hetzelfde: Fastfood.

Think global, act local. Maar dan met Facebook!
Als internationale organisatie is het mogelijk om het principe “think global, act local” in je online strategie mee te nemen. Facebook Global Pages biedt de mogelijkheid om één internationale pagina (global) op te zetten met daaronder lokale pagina’s. Your Business online heeft voor KYBOE een global page opgezet. Neem eens een kijkje op: https://www.facebook.com/kyboenl

Voordelen van een Facebook Global Page zijn:

  • De pagina die zichtbaar is laat het totale aantal “likers” zien van de “likes” uit alle landen.
  • De URL van iedere pagina blijft hetzelfde. Dus het is niet nodig om de links op andere communicatiemiddelen te wijzigen.
  • Achter de schermen zijn de pagina’s “local”. Per land kunnen er posts en beheerders ingesteld worden. De globale beheerders kunnen de resultaten van de verschillende landen bekijken en vergelijken.

Tip! Wil je de pagina vanuit een ander land bekijken? Dan hoef je niet af te reizen naar het desbetreffende land. Het enige wat je moet doen is drie keer klikken!

10926449_10204962099726556_2075596930325773920_n 10896859_10204962099686555_3758975298118551194_n

Wil je aan de slag met Facebook Global Pages? Neem dan contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden.

 

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?