Facebook Messenger Customer Chat Plugin!

Facebook Messenger krijgt steeds meer gebruikers. Momenteel staat de teller al op 1.3 miljard maandelijkse gebruikers. Daarnaast wordt gemak steeds belangrijker voor de consument, daarom proberen bedrijven de communicatie steeds makkelijker te maken. Zo worden tegenwoordig ook chat-apps gebruikt om te communiceren met bedrijven, zoals bijvoorbeeld Instagram Direct Message. Het voordeel dat hieraan hangt is dat je direct en zonder vertraging contact hebt met een bedrijf. Via de mail is toch iets omslachtiger en omdat mensen veel tijd doorbrengen is er nu ook een Facebook Chat Plugin ontwikkeld!

Facebook Chat Plugin installeren

De nieuwe plugin maakt het mogelijk om direct een bericht te versturen naar de Facebookpagina vanaf de website. Als je op de webpagina komt waar de Messenger Customer Chat Plugin is geïnstalleerd, verschijnt het Facebook Messenger logo rechtsonderin. Als je hierop klikt opent er een chatvenster waarin je de mogelijkheid hebt om direct een bericht te verzenden naar het bedrijf.

Facebook Chat Plugin

De voorganger was de Facebookpage-plugin. Deze plugin leidde de klanten van jouw website naar de Facebookpagina van jouw bedrijf. De nieuwe Messenger Customer Chat Plugin maakt alles net even iets makkelijker. Je hoeft niet meer te switchen tussen Facebook en de browser; de Facebookchat zit al in de website!

Een groot nadeel van deze nieuwe Facebook Chat Plugin is dat hij jammer genoeg vaak niet werkt op een smartphone. Dit komt omdat de plugin is ontworpen met een vaste breedte en hoogte, waardoor de plugin wordt weggesneden op een smartphone.

De voordelen die de nieuwe Facebook Chat Plugin biedt zijn onder andere dat de plugin mee beweegt tijdens het scrollen. Zo staat de plugin altijd in beeld en wordt er waarschijnlijk meer gebruik van gemaakt. Verder is het ook mogelijk om de Facebook Chat Plugin te koppelen aan de Facebook Messenger Bot. Zo wordt het mogelijk gemaakt om gesprekken door je bot te laten voeren, waardoor je 24/7 altijd beschikbaar bent!

Je kan de plugin installeren via ManyChat. Hiervoor kun je een gratis account aanmaken. Voeg de plugin toe op het ManyChat-account, zodat je deze op de website kan laten verschijnen. Het instellen van de plugin kan je door je websitebouwer laten doen of je kan hem zelf instellen natuurlijk. Wij zijn al volop aan het testen met deze nieuwe functie en zijn er erg enthousiast over. Ben je benieuwd wat deze functie voor jou op kan leveren of naar hoe hij geïnstalleerd moet worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Lees meer over Facebook marketing op onze website!

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?