Een Facebook canvas maken

Facebook lanceert regelmatig nieuwe vormen van berichten die je kunt delen op je Facebook bedrijfspagina. Waar je in het begin enkel foto’s, video’s of tekst kon plaatsen kun je nu sinds enige tijd ook een afbeeldingscarrousel of diavoorstelling maken. Vanaf nu is daar ook de optie “canvas” bijgekomen. Maar wat kun je precies met deze nieuwe optie? We lichten alle mogelijkheden toe in onze blog.

Wat kun je toevoegen in een canvas?

Een Facebook canvas kun je zien als een soort online brochure. Je kunt hierin eindeloos variëren met tekst, video’s en afbeeldingen. Onderstaand een opsomming van de verschillende onderdelen die je kunt toevoegen:

  • Tekst
  • Knop
  • Carrousel
  • Foto
  • Video

Wanneer je aan de slag gaat om een canvas te maken dan kun je zelf bepalen hoeveel onderdelen je toevoegt en in welke volgorde je deze gebruikt. Je bent dus volledig vrij om je eigen creativiteit toe te passen!

Tekst gebruiken in een canvas

Wanneer je een canvas opmaakt kun je op iedere gewenste plaats tekst toevoegen. In deze tekst kun je bijvoorbeeld uitleg geven over wat er te zien is op de foto’s en video’s die je hebt toegevoegd. Waar je in normale Facebook berichten beperkt bent qua tekst heb je in een canvas verschillende manier om je tekst op te laten vallen. Zo heb je de keuze uit verschillende lettertypen, maar je kunt de tekst bijvoorbeeld ook dik gedrukt of cursief maken.

 

Facebook canvas maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toevoegen van knoppen in een canvas

In het canvas kun je je doelgroep verleiden om een bepaalde actie uit te voeren. Dit kun je eenvoudig doen door het toevoegen van een knop. Deze knop kun je geheel naar eigen wens opmaken en koppelen aan bijvoorbeeld een url van een landingspagina op je website. Bij het toevoegen van knoppen kun je ook zelf weer de tekst, kleur etc. naar eigen wens aanpassen.

Knop toevoegen in canvas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presenteer je product of dienst en een carrousel

De optie om foto’s toe te voegen in de vorm van een carrousel is al enige tijd beschikbaar. Deze optie kun je nu echter ook binnen het canvas gebruiken. Hiermee kun je op een mooie manier je product of dienst presenteren door gebruik te maken van verschillende foto’s. Houd er wel rekening mee dat alle foto’s van hetzelfde formaat moeten zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gebruik van foto’s in een canvas

Het gebruik van foto’s op social media is erg belangrijk. Beeld spreekt mensen sneller aan en levert meer interactie op. Door gebruik te maken van de juiste foto’s kun je de boodschap in het canvas versterken. Het gebruik van de juiste foto kan er misschien net voor zorgen dat mensen uit je doelgroep wel op de call-to-action button klikken. Naast dat je foto’s in de vorm van een carrousel kunt gebruiken kan dit dus ook met losse foto’s.

Video Facebook canvas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toevoegen van video’s aan het canvas

Video wordt op Facebook steeds belangrijker en biedt je de mogelijkheid om met beeld en geluid te communiceren richting je doelgroep. Wanneer je video wilt gebruiken in een canvas zorg er dan voor dat je een video gebruikt die korter is dan 2 minuten. Daarnaast is het verstandig om tekst te verwerken in de video, zodat je ook een boodschap over kunt brengen indien de lezer zijn geluid gedempt heeft.

Aan de slag!

De nieuwe optie van Facebook biedt hele mooie mogelijkheden om bepaalde onderwerpen op een sterke manier te communiceren richting je doelgroep. Normaal gesproken ben je op Facebook gebonden aan 1 type bericht per keer, maar in dit geval kun je dus verschillende soorten content effectief combineren in 1 bericht. Deze canvas-optie is overigens op dit moment enkel nog beschikbaar op mobiele apparaten. Wanneer je dus aan de slag gaat met het opmaken van het canvas vermeld er dan even bij dat men hem via mobiel dient te bekijken. Natuurlijk kun je het bericht ook gericht promoten binnen je doelgroep en deze advertentie weergeven op mobiele apparaten.

Wil je graag weten hoe je een canvas effectief in kunt zetten voor jouw bedrijf? Of loop je vast met het promoten van je eigen gemaakte canvas? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen!


Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?