Van Tilburg-Bastianen

De krapte in de arbeidsmarkt zorgt al enige tijd voor flinke uitdagingen voor ondernemers, zo ook bij Van Tilburg-Bastianen. Het is voor veel bedrijven niet makkelijk om aan nieuw personeel te komen. De coronacrisis, de vergrijzing en het deeltijdwerk dragen hier allemaal aan bij.

Employer branding bij Van Tilburg-Bastianen

Des te belangrijker is goede employer branding. Laat potentiële werknemers zien wat jij te bieden hebt als werkgever en wat jou onderscheid van de rest. Als men hun waarden herkent in jouw organisatie, zijn ze sneller geneigd om bij jou te solliciteren.

En waar kun je deze potentiële kandidaten beter bereiken dan op social media?

Employer branding

Employee branding

Het gaat op social media niet alleen om het aantrekken van nieuwe mensen, maar ook om het behouden van je huidige medewerkers. Als de kernwaarden van je bedrijf doorleven in de organisatie, worden je werknemers vanzelf ambassadeurs. Dit noemt men employee branding.

Van Tilburg-Bastianen

Van Tilburg-Bastianen is al meer dan 80 jaar een grote naam in de automotive- en truckbranche. Met 30 vestigingen door heel het land, Duitsland en Polen, is TB een internationale organisatie, er werken dan ook meer dan 1.000 mensen. Waaronder een groot aantal ambassadeurs, deze werknemers delen interessante verhalen op hun persoonlijke LinkedIn-profielen over TB.

Op social media deelt TB niet alleen berichten over auto’s of trucks. Er wordt een goede verdeling gemaakt tussen conversion, engagement en branding. Onder branding vallen berichten zoals: tips, mooie samenwerkingen, steun aan goede doelen, MVO maar ook wat ze doen voor hun werknemers. Deze social media berichten laten zien waarom TB zo’n goede werkgever is.

Dat deze employer branding loont, is voor TB zeker. Een automonteur koos voor hun omdat hij de social media van TB zo leuk vond.

Google review

Vacaturecampagnes

TB wordt als werkgever, niet alleen gepromoot in de content berichten, maar ook in gerichte social media campagnes. Wij hebben diverse vacaturecampagnes gedraaid met succes! Facebook leadformulier campagnes is hier een voorbeeld van, hiermee zijn in totaal 95 Facebookleads verzameld.

Kortom, neem een voorbeeld aan TB en neem employer branding de volgende keer mee! Hulp nodig bij de profilering van jouw bedrijf op social media? Neem contact op zodat we samen kunnen sparren over jouw social media strategie.

Joeri Peeters - Your Business Online

Heb je vragen naar aanleiding van deze case?
Neem contact op met Joeri Peeters.
joeri@yourbusinessonline.nl
076-8897629

 

 

 

De resultaten

377.391
bereik
95
leads
€38,28
per lead

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?