Restyling Van der Eijken Makelaardij

Al sinds 2013 ondersteunen we Van der Eijken Makelaardij met advertenties op social media. Daarmee heeft deze makelaar, als één van de eerste in Nederland, een nieuwe manier gevonden om de woningmarkt onder de aandacht te brengen. En met succes! Het zorgde voor een snelle groei in het aantal likes op Facebook en een enorm groot bereik. Nog steeds is en blijven zij daardoor koploper in de regio met de zichtbaarheid op social media.

Sinds kort heeft de huisstijl van Van der Eijken Makelaardij een rebranding ondergaan. Deze uitstraling hebben we doorvertaald naar alle social media kanalen. Dit krijgt zelfs van collega makelaars buiten de regio veel complimenten!

Onze aanpak

Om de rebranding van de huisstijl door te vertalen naar alle social media kanalen zijn wij nauw betrokken geweest bij alle ontwikkelingen. We hebben met Van der Eijken Makelaardij en het bureau dat de huisstijl onder handen heeft genomen op regelmatige basis contact gehad en alles op elkaar afgestemd.

Zodra de basis van de nieuwe huisstijl vast stond, zijn wij aan de slag gegaan met verschillende design voorstellen. Hieruit is een definitief voorstel gekozen en zijn we gestart met alle voorbereiding. Denk hierbij aan het klaar zetten van berichten, campagnes, creëren van nieuwe creatieve content, koppelingen in orde maken, de layout aanpassen en naamswijzigingen van de Facebook- en Instagram pagina doorvoeren.

Vijf dagen voor de onthulling van de nieuwe huisstijl, hebben we iedere dag een bericht geplaatst. Zo hebben we de volgers nieuwsgierig gemaakt, de aandacht getrokken en de spanning opgebouwd Op de dag van de onthulling hebben we op een afgesproken tijdstip alles succesvol live gezet!

Het resultaat

De gemiddelde conversies afkomstig uit de social media campagnes zijn per maand verdriedubbeld ten opzichte van voor de rebranding. Daarmee zijn de kosten per conversie enorm gedaald! Het bereik op Facebook is in de eerste maand na de rebranding dan ook met met 37% gestegen en het aantal volgers op Instagram én op Facebook stijgen met grotere getalen dan voorheen.

Heb je vragen naar aanleiding van deze case?
Neem contact op met Joeri Peeters.
joeri@yourbusinessonline.nl
 076-8897629

De resultaten

+ 37%
Bereik Facebook
+14,3%
Websitebezoekers uit Social Media
Verdriedubbeld p.m.
Conversies

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?