Onlinefashionstore.nl

Sinds enige tijd houden wij ons bezig met diverse social media activiteiten voor onlinefashionstore.nl. Deze webshop werd opgericht vanuit Verspaandonk mode te Budel naar aanleiding van de coronacrisis. Aan ons de taak om binnen korte tijd de webshop op de kaart te zetten. Hierbij zijn verschillende factoren van belang: de doelgroep, branding, websiteverkeer en conversie.

De strategie:

Allereerst gingen wij op zoek naar de perfecte doelgroep. Hierbij is het van belang dat je gaat kijken naar de juiste demografie te betreffen, leeftijd, geslacht, platform en interesses. Wie is je doelgroep precies, waar bevinden ze zich en waar houden ze van. Ook is het altijd goed om een concurrentieanalyse uit te voeren en te kijken wat de grote spelers al doen.

Na het bepalen van de perfecte doelgroep was het tijd voor een stukje branding. De pagina volgers diende zo snel mogelijk omhoog gebracht te worden én er diende dagelijks content geplaatst te worden om vertrouwen te wekken bij de klant. Het merk PME Legend bleek het beste aan te slaan en door kleine accessoires hiervan weg te geven bereikten we binnen no-time de 1.000 volgers.

Na het bepalen van de perfecte doelgroep en het werken aan de branding was het tijd voor het echte werk. Het genereren van websiteverkeer en realiseren van meer aankopen. Door diverse afbeeldingen, video’s, teksten en advertentievormen uit te testen kwamen we tot de conclusie dat de ‘collectie’ vorm het beste werkte. Deze vorm van adverteren genereerde veruit het goedkoopste websiteverkeer en de meeste aankopen. Door deze advertentievorm juist in te richten met USP’s, bekende merken, mooie beelden, scherpe teksten en seizoensgebonden items, kwamen we snel in een goede conversieflow terecht. Hierdoor schoten de aankopen omhoog!

Het resultaat:

Naar aanleiding van onze content en campagnes ging de omzet van een schamele €7.000 in januari 2021 naar €45.000 in december 2021! Een toename van maar liefst 642%. Ook werd hierbij altijd een ROAS van 8.0 of meer gehandhaafd. Al met al, een groot succes!

Heb jij nou ook een (nieuwe) webshop en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.  

Joeri Peeters - Your Business Online

Heb je vragen naar aanleiding van deze case?
Neem contact op met Joeri Peeters.
joeri@yourbusinessonline.nl
 076-8897629

 

De resultaten

300+
Aankopen per maand
642%
Conversietoename
35.000+
Websiteverkeer
300.000
Bereik

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?